POZOR! Hrvaška počasi drvi proti rdečemu seznamu držav po okuženosti!

slika: ptuj.info

Julija je počitnice na Hrvaškem rezerviralo več kot 100.000 Slovencev. A meseca julija je bila epidemiološka slika Slovenije in hrvaške še dobra.

Epidemiološka slika Hrvaške se slabša

Po ocenah generalnega sekretarja slovenskega združenja turističnih agencij (ZTAS) Miša Mrvaljevića bi se število ljudi, ki bodo odšli na dopust prek slovenskih agencij na Hrvaško, lahko gibalo od 120.000 do 150.000 (v številko so vključeni tudi tujci).

Hrvati so v zadnjih 14 dneh zaznali 866 okužb (v zadnjih 24 urah 69). Kazalnik 14-dnevne incidence na 100.000 prebivalcev, ki ga za tuje države izračunava slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in na podlagi katerega sodijo o (ne)varnosti držav, je danes prvič presegel vrednost 20 in po novem znaša 21,09 (za Slovenijo isti kazalnik znaša 9,43). Pomembno je vedeti, da je meja, do katere je NIJZ do nedavnega presojal, ali je država varna, bila 10.

slika: Slovenske noviceNa ravni EU je vrednost kazalnika za varne države resda nekoliko višja, in sicer so države do 20 vrgli v isti koš. A tudi to vrednost je Hrvaška presegla in se tako z novo vrednostjo v razred od 20 pa do manj kot 59,9, v katerem je denimo tudi Srbija, ki je na slovenskem rdečem seznamu držav, pišejo Slovenske novice!

Zaenkrat je stanje držav po okuženosti tako:

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.