POZOR! Hrvaška postavlja nova pravila z vstop v njihovo državo!

HRVAŠKA

Policija je sporočila, da so prejeli s strani hrvaških oblasti obvestilo, da je Hrvaška v sredo 30. junija sprejela Odločbo o začasni prepovedi in omejitvi prehajanja mejnih prehodov Hrvaške, ki vstopa v veljavo s 1. julijem.

DRUGAČE PRI PRESTOPU MEJE S HRVAŠKO

S 1. julijem 2021 je na Hrvaško mogoče vstopiti s tako imenovanim evropskim zelenim digitalnim potrdilom. Če zelenega digitalnega potrdila nimate, lahko na Hrvaško vstopite tudi z dokazilom o cepljenju, prebolelosti covid-19 oziroma negativnim HAG ali PCR testom

Hrvaška tako držav več ne deli po barvah, ampak za vstop zahtevajo bodisi zeleno digitalno potrdilo ali pa drugo dokazilo o cepljenju ali prebolelosti oziroma negativni test (HAG ali PCR). Od danes naprej morajo državljani Slovenije in tudi ostalih držav, ki so na zelenem seznamu, za vstop v Hrvaško imeti eno od opisanih potrdil. Vstop v Hrvaško brez dokazil, kot je še veljalo do včeraj, ni več mogoč, zaradi česar na mejnih prehodih nastajajo kolone.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.