Slika: Maribor24

Preko vikenda so v UKC Maribor ugotovili dodatnih 11 okužb pri zdravstvenih delavcih (en zdravnik, pet medicinskih sester in pet administrativnih delavcev) in pri enem pacientu, poleg teh je v karanteni še 18 zaposlenih.

Novi ukrepi v UKC Maribor

Skupno je bilo v karanteni v septembru 35 zaposlenih in 14 bolnikov. A ob tem strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin opozarja, da je testiranj v ustanovi bistveno več kot sicer v splošni populaciji.V UKC so zato sprejeli dodatne varnostne ukrepe za zaposlene in bolnike, med drugim bolniki ne smejo zapuščati bolniških sob, nositi morajo maske, razen v primerih, ko nošenja mask ne dovoljuje njihovo zdravstveno stanje. Zaposleni nosijo kvalitetnejše maske pa tudi vizirje oziroma očala, ki po raziskavah sodeč varujejo pred okužbo. Zaščitne opreme imajo dovolj, pravi Vogrin.

V UKC Maribor tudi povečujejo število bolniških postelj na covid oddelkih. Trenutno se tam zdravi 20 bolnikov, dva ležita na intenzivnem oddelku. Število postelj za akutne covid bolnike lahko povečajo za skupno 20 postelj, število postelj na intenzivnem oddelku pa lahko povečajo za osem, nato pa še za pet bolnikov, torej skupno 12, poudarja Vogrin za Večer.

MG