Pozor. od septembra dalje novost pri plačevanju vrtca

vrtec
slika je simbolna

S 1. septembrom se bo zboljšala finančna dostopnost vrtca za starše, zaradi česar gre pričakovati dvig deleža vključenosti predšolskih otrok v vrtce.

Vrtec za drugega in vsakega nadaljnjega otroka brezplačen

S 1. septembrom bo vrtec za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, brezplačen. Prav tako je do brezplačnega vrtca upravičen vsak nadaljnji otrok ne glede na to, ali je še kateri otrok v vrtcu ali ne.


Novelo zakon je sicer državni zbor potrdil že v začetku leta. Kot so izpostavili, je kakovostna predšolska vzgoja predstavlja trdne temelje vseživljenjskega učenja, kar koristi predvsem otrokom iz socialno ogroženih okolij.

Vlada je v letošnjem proračunu za dodatno financiranje vrtcev po novem zakonu namenila 2,2 milijona evrov. Poslanci so skupaj z novelo sprejeli še določbo, ki prepoveduje opravljanje predšolske vzgoje in varstva otrok vsem pravnim in fizičnim osebam, ki niso vpisani v razvid izvajalcev javno veljavnih programov ali v register varuhov predšolskih otrok. S tem želi vlada odpraviti pomanjkljivosti zakona, ki so se pokazale ob nepravilnostih v ljubljanskem zasebnem vrtcu Kengurujčki.

P.M.

VREME

Maribor
rahel dež
93%
3.1km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.