⚠️Odpoklic – V pršutu iz Lidla, bakterija, ki lahko povzroči smrt človeka!

Lidl
Lidl, slika. boyanov.com

Podjetje LIDL izvala preventivni odpoklic živila, ki zaradi bakterije listeria monocytogenes lahko povzroči tudi smrt človeka.

Odpoklic pršuta z nevarno bakterijo!

Podjetje Lidl Slovenija izvaja preventivni odpoklic, pršuta v kosu znamke Naše nam paše, ki ga proizvaja Pršutarna s’ Krasa, zaradi prisotnosti bakterije listeria monocytogenes. Rok uporabe omenjenega živila je 8. 9. 2020, lot številka pa 506120. V Lidlu Slovenija so ob rednem internem preverjanju kakovosti omenjenega izdelka ugotovili prisotnost patogene bakterije listeria monocytogenes, ki povzroča bolezen listeriozo.

Čeprav je število ljudi, ki zboli za listeriozo zaradi okužbe z živili majhno, pa je   listerioza  eden od  vodilnih vzrokov smrti v primerjavi z drugimi  okužbami in zastrupitvami z živili. V Evropi od začetka novega tisočletja v mnogih državah opažajo porast števila okužb z listerijo (Avstrija, Italija, Danska, Madžarska, Francija, Španija, Švedska).

Lidl kupce poziva, da zaradi možnega tveganja za zdravje izdelka ne uživajo. V prodaji je bil pri Lidlu Slovenija, ki ga je že izločil iz prodaje. Izdelek lahko kupci vrnejo v katerokoli izmed Lidlovih trgovin, kupnino pa jim bodo povrnili tudi brez predložitve računa. Ostali izdelki znamke Naše nam paše proizvajalca Pršutarna s’ Krasa, ki se prodajajo v Lidlu, niso zajeti v odpoklic, so še zapisali pri omenjenem podjetju.

MGFacebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
55%
4.1km/h
20%
5°C
9°
2°
4°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA