POZOR! V mariborskem UKC ponovno obvezne maske

ukrepi

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočajo spremenjen način za vse obiskovalce in paciente. Odslej so v prostorih bolnišnice maske obvezne. 

Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici, so sporočili iz UKC Maribor. Prav tako je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob vsakršnem delu z bolniki. Ta navodila ne veljajo za paciente Urgentnega centra.


Iz UKC Maribor naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosijo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. 

Obiski so omogočeni le z uporabo mask v porodnišnici, vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primerih: hospitaliziran mladoletnik, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije, izjeme po presoji lečečega zdravnika. Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, je pa potrebno nošenje zaščitne maske med obiskom ter razkuževanje rok pred vstopom v prostor.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
93%
2.1km/h
30%
10°C
12°
8°
11°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.