slika: Facebook profil NK Maribor

Nogometaši Maribora so v Stockholmu proti AIK-u na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov sicer izgubili z 2:3 (1:2, 0:1), a so se uvrstili tretji krog kvalifikacij, ker so na prvi tekmi doma zmagali z 2:1.

Maribor spet v Skandinavijo

Maribor se bo v 3. krogu pomeril z norveškim Rosenborgom, ki je izločil beloruski Bate Borisov s skupnim izidom 3:2. Skandinavska turneja nogometašev Maribora se bo torej nadaljevala. Po Švedski jih čaka romanje na Norveško. AIK je na povratni tekmi drugega kroga po podaljških sicer ujel zmago s 3:2, a zaradi dveh golov v gosteh so s skupnim izidom 4:4 napredovali slovenski prvaki.

Švedski huligani nad Viole

Skupina švedskih huliganov je pretekla praktično celo igrišče in se prebila vse do viol na drugi strani stadiona. Leteli so kozarci, letela je kanta za smeti, malo je manjkalo, da bi zapele še pesti. Varnostniki so v zadnjem hipu preprečili neposreden stik obeh navijaških skupin. Trener AIK-a Rikard Norling je šel pod najbolj glasno tribuno mirit navijače, da se je tekma lahko nadaljevala.

Važen pa je rezultat, ki Maribor pelje naprej v tretji krog kvalifikacij!

VIR: Večer, Na dlani, Video: Youtube Pixx Football

M.G.