slika: metkovic-news.com

Ilegalne migracije prehajajo skoraj že v invazijo. V okolici Ilirske Bistrice se je gibalo okoli dvesto migrantov. Razblinila so se zatrjevanja premierja in notranjega ministra o zavarovani meji. Ilegalci vse pogosteje potujejo s pomočjo dobro organiziranih prevoznikov.

Invazija migrantov?

Migracije prek naše južne meje se namreč spreminjajo v pravo invazijo; čez mejo prehaja na ducate in celo stotine ilegalnih migrantov iz afro-azijskih držav, kar dokazuje, da je naša meja lahko prehodna za vsakogar, ki se le malo potrudi.

Še posebno se to potrjuje, če imajo migranti logistično podporo, pa naj ta prihaja od migrantov, ki so že dobili status v državah članicah EU, ali kriminalcev oziroma “humanitarcev”. Poročilo nemških varnostnih služb izpred nekaj mesecev ocenjuje, da na zunanjih schengenskih mejah (slovenska južna meja je ena od teh) policisti prestrežejo med deset in dvajset odstotkov nezakonitih migrantov. Potemtakem so številke, ki so že sedaj alarmantne, še veliko večje; mirno lahko zapišemo, da se migracije spreminjajo v pravo invazijo, piše Nova24TV.

Sicer pa vse več ilegalnih migrantov začenja za ta zadnji del poti do »zahodne sociale« najemati prevoznike, kar potrjujejo policijska poročila, po katerih se je v zadnjih mesecih izredno povečalo število ujetih prevoznikov. Nekateri med njimi, navadno gre za voznike osebnih avtomobilov, naložijo manjše število ilegalcev (čeprav se najdejo tudi takšni, ki jih nabašejo v osebni avto po pol ducata in več, celo v prtljažnik) in jih pripeljejo do meje, gredo nato sami čez prehod, medtem ko ilegalci posamično prečkajo mejo zunaj prehoda.

Mejo naši organi torej slabo varujejo, oz. bolje račeno, tistih, ki bi mejo morali varovati je premalo. Bistveno premalo. A vlada Marijana Šarca zatrjuje: “Slovenija ja varna država!” Smo res?

vir: Nova24TV

M.G.