Pravljica za lahko noč, ali resen projekt? Kako naj bi izgledal Lent ob koncu županovega mandata?

Mestna občina Maribor želi do leta 2021 preurediti Lent in celotno Dravsko promenada. Ta bi naj prevzela videz prave rečne riviere, ki bi ponujala prostor za preživljanje prostega časa občanov. A besede so eno, dejanja pa povsem nekaj drugega.

Ob koncu leta 2021 novi Lent?

Na občini mislijo Lent urediti do naslednjih volitev. Lent in  Dravsko promenada naj bi prevzela videz prave rečne riviere, ki bi ponujala prostor za preživljanje prostega časa občanov. Leporečenje župana, ali resna zadeva?

Nova promenada naj bi bila zaprta za promet, urejena bo sprehajalna pot, kolesarska steza, želijo si tudi športno-rekreacijskih površin. V ta namen so na občini razpisali odprti, projektni, enostopenjski natečaj za ureditev Dravske promenade (projektni del natečaja na Lentu) in idejni del natečaja v širšem območju obeh dravskih nabrežij od Malečniškega mostu na vzhodu do Mariborskega otoka na zahodu. Lent naj bi bil urejen z novimi tlakovci med Sodnim in Vodnim stolpom, ki simbolno spominjajo na nekdanjo peščeno ureditev tega prostora, prav tako bodo urejene razširjene stopnice oziroma terasaste tribune, ki se bodo spuščale do reke Drave in jo tako v največji meri približale občanov. Prostor bi definirali kot promenado med stavbami in reko, namenjena pa bo predvsem pešcem in kolesarjem. Zahodno od Lenta, ob Dravi, naj bi bil predviden drevored, avtorji projekta pa so predvideli tudi ohranitev že obstoječih dreves – vrb ob reki.

Bomo pa budno spremljali kaj se bo izcimilo iz tega!

MG

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.