Pravniki predlagajo na se Levica reši Kordiša in zamenja program, drugače…

slika: Nova24
Pravniki predlagajo na se Levica reši Kordiša in zamenja program, drugače...

Stranke, ki se niso distancirale od totalitarnega komunizma, bi morale biti prepovedane? V Sloveniji obstajata dve taki stranki, Levica in SD.

Levici grozi zaradi Kordiša izpad iz parlamenta?

Skupina pravnikov,  te dni potihoma, a mrzlično pripravlja odgovor stranke Levica pred obravnavo na ustavnem sodišču zaradi znane vložene pobude (zahteve) za presojo protiustavnosti programa stranke Levica in političnega delovanja politični strank Levice in Socialnih demokratov (vir) – v duhu presoje Evropskega sodišča za človekove pravice, ker da se niso distancirale od totalitarnega komunizma. To pobudo sta vložila aktivni državljan Vili Kovačič in raziskovalni novinar Luka Perš. Piše Požareport.


In kot je slišati, naj bi bila ena od rešitev Levica ta: Levica se bo rešila, če se distancira od dejanj razvpitega poslanca Levice Mihe Kordiša. Stranka se sedaj od Kordiša ni distancirala. Celo več, znova ga je postavila za kandidata, za poslanca. Bi Levica s takšnim Kordišem zelo tvegala, da ustavno sodišče dejanja Levice razglasi za protiustavna in da posledično pade celotna kandidatna lista Levice, na kateri bo – Miha Kordiš?!

Bomo videli kaj se bo zgodilo. Ustavno sodišče bo namreč obravnavalo primer absolutno prednostno.

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.