Slika: Slovenia-Outdoor Mariborsko Pohorje

Minister Počivalšek, je tisti minister, ki je že od vsega začetka naklonjen županu iz kvote SMS Saši Arsenoviču. Velike besede, kaj vse bo vlada storila za mesto Maribor, so zagotovo dale težo tudi v predvolilnem času. A obljube so eno, dejanja pa povsem nekaj drugega.

Minister Počivalšek o Pohorju

Med pomembnejšimi temami pogovora je Počivalšek omenil morebitno oblikovanje zakona o Pohorju, za katerega od mestne občine izhodišča pričakujejo do septembra. Govorili so tudi o operativnem programu, kjer mariborska občina in celotna vzhodna kohezijska regija pričakujeta, da bi imeli v naslednji finančni perspektivi na voljo dva programa, do česar pa se bo morala vlada še opredeliti. Piše Maribor24.

Pri zakonu o Pohorju vedno ostane le pri besedah. In vsi vemo v kakšnem stanju Pohorje je. Vlada naj bi pripravljajla poseben projekt pristopa k obnovi žičniških sistemov v Sloveniji in pomemben del tega naj bi se nanašal tudi na Pohorje.  Razkorak med osrednjo in ostalo Slovenijo se tudi zaradi takega stanja Pohorja še naprej povečuje. Ali bo vlada glede tega res ukrepala, ali pa bo ostalo le pri ministrovih puhlicah, pa bomo videli očitno kmalu!

M.G.