Prazniki so pred vrati z njimi pa tudi praznični urniki javnih služb

Vir: Pixabay

Tokrat smo za praznike prosti kar tri dni, v nedeljo, ponedeljek in torek. Temu se morajo prilagodit tudi v javnem podjetju Snaga Maribor, kjer skrbijo za odvoz odpadkov. In tokrat jih bo glede na nakupovalno mrzlico res veliko.

Iz Snage Maribor obveščajo, da se zaradi prihajajočih praznikov spreminjajo urniki njihovih storitev. Odvoz odpadkov iz gospodinjstev bo potekal v nadomestnih terminih. Tako bodo že v soboto, 23. decembra, opravili odvoze tistim strankam, ki imajo običajno odvoze odpadkov ob ponedeljkih, v torek, 26. decembra, pa bodo kljub prazniku delali in bodo odvozi potekali običajno po urniku. Podobno bo teden dni kasneje, ko bodo nadomestne odvoze za ponedeljek 1. januarja, opravili že v soboto, 30. decembra, medtem ko bodo 2. januarja kljub prazniku delali in odvažali odpadke iz gospodinjstev po urniku. Na nadomestne dneve odvozov morajo uporabniki posode na prevzemno mesto nastaviti do 6. ure zjutraj.

Vsi zbirni centri v Mariboru in primestnih občinah, v katerih izvajajo gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, bodo na vse praznične dneve zaprti.

V Zavetišču za živali na praznične dneve ne bo ne ogledov živali in ne sprehodov, medtem ko bodo vse lokacije mariborskih tržnic v ponedeljek, 25. decembra, in v ponedeljek, 1. januarja, zaprte, v torek, 26. decembra, in 2. januarja, pa bo obratoval zgolj zeleni odprti del osrednje mariborske tržnice na Vodnikovem trgu med 6. in 12. uro.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn