Preberite kako hudo je s pacienti na covidnih oddelkih UKC Maribor

Na današnjem sestanku bolnišnic in ministrstva za zdravje so se dogovorili za odprtje dodatnih desetih postelj, namenjenih covidnim bolnikom, ki potrebujejo intenzivno nego.

Po tem, ko je na intenzivnih oddelkih ostalo le še devet prostih postelj, so na današnjem sestanku med ministrstvom za zdravje in direktorji covidnih bolnišnic, odprli dodatnih 10 postelj. S ponedeljkom ali torkom bodo odprli maksimalne kapacitete.

Medtem pa mariborski UKC prosi za pomoč, vse ki kakorkoli lahko pomagali. Zdravstvo je pred koplapsom, v bolnišnici skorajda ni več prostora, zdravstveni delavci pregorevajo..

Med pacienti mariborskega UKC je tudi 60-letni bolnik, ki je bil pred kratkih po štirih tednih odpuščen iz intenzivne nege, pripoveduje vodje mariborske covidne intenzive dr. Alenke Strdin Košir: “Na neki točki sem ga vprašala, zakaj se ni cepil,” je pripovedovala sogovornica. Njegov odgovor se je glasil: “Ker sem bil butelj.” Kot je povedala zdravnica, je bolnik prebiral novice, predolgo se je odločal in kot je povedal, je lahko zaradi tega jezen samo nase.

V mariborskem kliničnem centru so pri covidnih bolnikih videli veliko hudih zapletov. Bolniki, denimo, izkašljujejo nekrotične dele pljuč, zaradi česar se jim zamašijo tubusi, kar lahko vodi do srčnega zastoja. Možgansko kap sta utrpela dva bolnika, pojavljajo se tudi možganske krvavitve, tromboze v pljučih so praktično pravilo. Imeli so tudi zaplete v trebuhu, kot so zaprtje žil, odmrtje črevesja, piše portal N1.

V mariborskem kliničnem centru so pri covidnih bolnikih videli veliko hudih zapletov. Bolniki, denimo, izkašljujejo nekrotične dele pljuč, zaradi česar se jim zamašijo tubusi, kar lahko vodi do srčnega zastoja. Možgansko kap sta utrpela dva bolnika, pojavljajo se tudi možganske krvavitve, tromboze v pljučih so praktično pravilo. Imeli so tudi zaplete v trebuhu, kot so zaprtje žil, odmrtje črevesja, je dejala dr. Alenka Strdin Košir,

Tudi Mariborski poslanec Dejan Kaloh je delil to zgodbo in pripisal DELITE!


PREBERITE TUDI:

V UKC Maribor kličejo na pomoč. Pridite pomagat! Delite to sporočilo!

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
76%
1.5km/h
33%
-6°C
-5°
-7°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA