Preberite si ganljiv zapis Slovenca, okuženega s koronavirusom

KORONAVIRUS, okuženost, fazo, novie okužbe
slika: Demokracija

Dnevniški zapisi Davorja Tavčarja iz Škofje Loke o bitki z boleznijo covid-19 in karanteni so na družbenem omrežju Facebook vzbudili veliko pozornosti.

Zapis na družbenih omrežjih o dnevih karantene in Covid bolezni

Z ženo in štirimi otroki je doma od prejšnjega četrtka, ko so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri njegovi mami. “Moja mama je v ponedeljek zbolela, ima vse simptome okužbe, poleg tega pa je bila sinoči pozitivna na testu,” je zapisal Tavčar. “Toliko o tem, da ‘saj se nam ne more zgoditi’, in o ‘ne poznam nobenega, ki bi imel koronavirusno bolezen’,” je dodal.

Družina je po potrjeni okužbi pri materi konec tedna še vedno čakala na klic in navodila epidemiologov. “Roko na srce, navodila so dali že v petek (ko je bila potrjena okužba pri njegovi materi, op. a.), ampak zdaj je slika drugačna. K sreči otroci nimajo simptomov in se dobro počutijo, vendar to vseeno pomeni, da se jim karantena podaljša za deset dni od včeraj,” je zapisal Tavčar.

Družini so na pomoč z živili, razkužili in kirurškimi maskami priskočili prijatelji. “Nimamo kaj. Tole ni več šala, to se dogaja. Upamo, da s čim bolj nežnimi posledicami, ni pa preprosto,” je v nedeljo poudaril Tavčar in dodal, da ju z ženo najbolj skrbi izpad prihodkov, saj sta v svojem podjetju edina zaposlena.


Več pa si lahko preberete v spodnjem zapisu:

Kot največjo težavo je izpostavil utrujenost, ker si “na eni strani ubit do konca, na drugi strani pa ne moreš spati”. Njegovo ženo je še vedno pestil kašelj, otroci pa so bili brez simptomov oziroma vročine. Ob tem so tudi izvedeli, kako dolgo bodo še morali biti v karanteni. Otroci bodo morali biti doma do vključno prihodnjega četrtka, z ženo pa še dva tedna po tem, ko ne bosta več imela simptomov. “Testa takrat po novem ne delajo več, saj ostane RNK virusa v telesu gostitelja še tudi do šest tednov in nima smisla, da bi ljudje morali biti doma še mesec dni in pol. Ker tudi na psihiatriji nimajo dovolj ležišč,” je zapisal Tavčar.

Vso srečo in okrevanje želimo družini Tavčar tudi mi!

UREDNIŠTVO


VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
18°C
20°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.