slike: osebni arhiv

Na Mestni občini Maribor očitno nimajo dovolj pismenih ljudi, še posebej pri pošiljanju pošte. In izguba, kar 110 tisočakov je očitno kaplja v morje za občino.

Kako je iz občinskega računa izginilo 110 tisočakov

Kasaško društvo Piramida, ki je najemalo Hipodrom Kamnica, je uresničilo svojo napoved in zoper Mestno občino Maribor zaradi svojih vlaganj v hipodrom vložilo izvršbo v višini 110 tisoč evrov. Kljub temu, da so v Športnih objektih Maribor (ŠOM) vseskozi trdili, da zahtevek ni bil upravičen, ima društvo denar že na svojem računu. Razlog pa: na mestni občini so se v izvršilnem postopku prepozno oziroma nepravilno pritožili. Oziroma po domače, zavrnitev računa so poslali na napačen naslov.

slika: hipodrom KamnicaPo naših informacijah naj bi se ta banalna zadeva okoli napačno naslovljene pošte zgodila zaradi odličnih vez, ki naj bi jih imeli pri Hipodromu Kamnica na Mestni občini Maribor. Se je pa zgodba začela že na začetku tega leta, ko je Hipodrom Kamnica račun naslovilo na lastnika hipodroma, to je na mariborsko občino, ki pa ga je zavrnila. Nato so se ljubitelji konj obrnili na Okrajno sodišče v Ljubljani, kamor so podali predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine. In uspeli. “Sodišče v primeru predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine po zakonu nima pravice presojati utemeljenosti zahtevka. Ja to je tako, če račun zavrneš na napačen naslov.

Bo zaradi 110 tisočakov primanjkljaja zaradi občinske napake odstopil župan Saša Arsenovič? Čas bi že bil!

MG