Prebivalci Radvanja s protestom proti zaprtju pošte

Pošta v Radvanju naj bi bila ena od 5-ih na območju mariborske mestne občine, ki naj bi jih zaprli.

Radvanjčani ostro proti!

Med prebivalci Radvanja v Mariboru se je bliskovito razširila novica, da naj bi še pred poletjem ostali brez edine poštne poslovalnice na tem območju. To bi po njihovem mnenju hudo prizadelo zlasti starejše, ki so slabše mobilni, pa tudi številne turiste, ki obiščejo Pohorje. Svoje ogorčenje – kot poudarjajo – nad nepremišljeno odločitvijo Pošte Slovenije bodo jutri podkrepili s protestom proti zaprtju poštne poslovalnice. Poroča radio Maribor.

Radvanjčani so si še pred časom prizadevali, da bi bil delovni čas njihove edine poštne poslovalnice na Pohorski cesti daljši, s tem pa storitve dostopnejše. Zato jih je novica o zaprtju pošte močno presenetila. Morebitno zaprtje bi zelo prizadelo zlasti starejše, ki nimajo lastnega prevoza. Do najbližje pošte bi morali še dodatne 4 kilometre. Proti zaprtju govori tudi dejstvo, da je Radvanje ob vznožju Pohorja del turistične ponudbe, zato je pošto smiselno obdržati tudi zaradi turistov.

SIFA

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
17°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.