Predsednica države pravi da se upokojence zlorablja za nabiranje volilnih točk

Nataša Pirc Musar in Milan Kučan, slika: Demokracija

Po tem ko je Inštitut 1. oktober, pozval predsednico države naj se odzove na vse večjo stisko upokojencev, sama pravi da se jih izrablja za nabiranje političnih točk.

Pred nami je tretji shod upokojencev Slovenije, kjer se pričakuje največje številu protestnikov do sedaj. Vladajoči molčijo, ne zgane se nihče, Niti predsednik vlade, niti pristojni minister. Se je pa včeraj predsednica države, kateri za prihodnost ni treba skrbeti, saj je sama dovolj bogata, srečala z akterji, ki so po njenem mnenju najbolj kompetentni za pogovor o pokojninah.

Srečanja pri predsednici republike Nataši Pirc Musar so se udeležili minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, generalni direktor ZPIZ-a Marijan Papež, predsednica Sindikata upokojencev Slovenije Frančiška Ćetković, direktorica inštituta za socialno varstvo Barbara Kobal Tomc in predsednik zveze društev upokojencev Janez Sušnik. A za Inštitut 1. oktober, očitno v predsedniški palači ni bilo prostora.

Se je pa Musarjeva spravila očitno tudi na organizatorje petkovega shoda: “Kot predsednica republike pozivam vse, da se upokojenci ne zlorabljajo za nabiranje volilnih točk, naj se realno pogleda na njihove težave, naj se v javnosti nastopa, prosim, z realnimi argumenti in predlogi. Ne bi želela, da se upokojenci izkoriščajo samo še kot volilno telo,” je pozvala dejala.

Bodo zaradi te izjave upokojenci v petek odšli tudi pred predsedniško palačo?

video: STA / Youtube

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.