Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

Po več dnevih  ko od predsednice države ni bilo slišati nobene besede se je ponovno oglasila, a kot po navadi v zadevi, ki ni ne njeno delo, ne njena pristojnost.


Predsednice države Nataše Pirc Musar, se spet vtika v zadeve, ki se je ne tičejo. Tokrat je kritizirala zdravnike ki že mesece stavkajo, namesto, da bi spodbudila vlado, da se drži dogovorov, ki jih je obljubila zdravnikom. S to predsednico države je res narobe svet v tej državi.

Zdravniški sindikat Fides je pozvala k začasni prekinitvi stavke, saj bi to “omogočilo spravljiv prostor za pogajanja”. Meni namreč, da je dovolj merjenja moči na plečih pacientov. Zdravnike je pozvala k “odgovornemu ravnanju in empatiji do ljudi, ki trpijo, saj jih vendarle zavezuje Hipokratova zaprisega – obljuba, da bodo pri svojem delu in poslanstvu branili etične standarde svojega poklica”. In neverjetno, predsednica države je pohvalila tiste zdravnike, ki NE stavkajo.

Hipokratova beseda, z njo zdravnik pri bogovih zdravja priseže, da bo branil številne etične standarde svojega poklica, nima s stavko nobene veze. Zdravniki še vedno skrbijo za zdravje ljudi, kot jim to nalaga ta prisega. A tako kot vsak, morajo biti za to tudi primerno plačani. 

Kaj ni ravno predsednica države tista, ki bi si želela večjo plačo?

VREME

Maribor
oblačno
68%
1km/h
100%
8°C
11°
7°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.