slika: metkovic-news.com slika je simbolna

Predsedniku mariborskega mestnega odbora Damjanu Cvetku se je očitno zmešalo? Državljanom republike Slovenije iz obmejnih občin, ki se ne strinjajo z nezakonitimi prehodi državne južne meje in migranti, svetuje preselitev iz svojih domov.

Predsednik mariborske SD ljudem ob meji s Hrvaško svetuje naj se preselijo, če jih motijo ilegalni migranti

Neverjetno a resnično.Tudi mi nismo mogli verjeti tem besedam, ki jih je navrgel vidni predstavnik mariborskih Socialnih demokratov.

Na družbenih omrežjih sta se tako sporekla dva Socialna demokrata. Eden iz občine ki meji na južno mejo, župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, član SD  in Damjan Cvetko, predsednik mariborske SD, ki z južno mejo sicer nima nič skupnega.

Ker župan Ilirske Bistrice Emil Rojc podpira aktivacijo 37.a člena Zakona o obrambi je očitno to na živec stopilo tudi vodji mariborskega SD, ki je županovemu sinu (ki je prav tako član SD) zabrusil, da če ga motijo migranti, naj se preseli drugam.

 

Ko se zgrabita dva rdeča pa zgleda v praksi tako: 

  • “Damjan Cvetko ma kako ti veš da ni potrebe (po aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi op. a.) če ne živiš ob meji? Ko bo karantene konec pa pridite za enih par dni sem živet pa boste videli. Me zanima kako bi se ti počutil če bi ti ob 4 zjutraj po oknu ilegalci nabijali?”
  • “Borut, a ti misliš, da teh cca. 1000 prehodov na mesec (od čigar je okoli 500 naših ex-bratov) na južni meji (celotni) je neka masa? Da tega Slovenija ni prej poznala? Res, če te to tako fejst moti se pa daj preselit drugam. Vsako območje ima svoje izzive. Da bi pa dan za dnem napihoval nekaj v nedogled pa je že malce … khm… psihotično…”

No in če bo Damjan Cvetko le utegnil priti na južno mejo, bi s seboj lahko vzel še mariborsko poslanko LMŠ Lidijo Divjak Mirnik, ki prav tako, kot Cvetko verjetno ilegalcev še ni videla od blizu.

Rojcu pa svetujemo, naj zamenja svoje domovanje za nekaj mesecev z udobno pisarno SD, ki jo ima Cvetko sredi Maribora, on pa naj gre stanovat na južno mejo.  Bomo videli kdo se bo prej vrnil domov. Cvetko ali Rojs?

In koliko ilegalnih migrantov, ki se potikajo po državi je v svoje stanovanje sprejel Cvetko? Odgovor prepuščamo vam!

vir: družbeno omrežje Facebook, Nova24TV

MG