Predstavili so se kandidati za poslance SDS iz mariborske regije!

V soboto je v Mariboru potekalo srečanje članic in članov Slovenske demokratske stranke. Tam so se predstavili tudi evidentirani člani za poslance na naslednjih državnozborskih volitvah.

Tu so evidentirani člani za parlamentarne volitve stranke SDS

V Mariboru so se na srečanju simpatizerjev in članov SDS Mariborske regijske koordinacije predstavili evidentirani kandidati za poslance. Prisotne so nagovorili: mag. Dejan Kaloh, Matej Arnuš, Barbara Klajderič, Ivan Celcer, Luka Simonič in dr. Miran Ulbin.

Ivan Celcer je v svoji predstavitvi povedal, da je rojen Mariborčan, ki se je vso življenje ukvarjal z gospodarstvom. Kot prioritetno temo je izpostavil kmetijstvo, kateremu bi morala država nameniti več pozornosti, da bi se le to ohranilo. Kot problem je izpostavil slabo samooskrbo. »Zavzemal se bom, da bi mladi ostali na kmetijah in da se naša krajina ne bo zaraščala. Naredil bom vse, da bomo uspešni.«


»Prednostne naloge katere sam vidim so: družbeni in gospodarski razvoj s poudarkom na vpeljavi evropskega zelenega dogovora. Spoštovanje človekovega dostojanstva in poprava krivic iz preteklosti. Poudarek je treba dati na debirokratizaciji in na gospodarskem, okoljskem ter davčnem področju. Vpeljati je treba inovativne pristope na veliko nivojih predvsem v izobraževalnih sistemih in se zavzemati za ohranjanje krščanskih vrednot,« je v svoji predstavitvi povedal Matej Arnuš iz Pragerskega.


Barbara Klajderič je svoje dolgoletne izkušnje pridobila v gospodarstvu in je trenutno zaposlena v občinski upravi, kjer se vsakodnevno srečuje s težavami državljank in državljanov. »Poznane so mi pa tudi ovire, s katerimi se srečujejo podjetniki pri svojem delovanju,« ob tem doda Barbara Klajderič, ki se je za kandidaturo odločila, ker želi biti del uspešne ekipe, ki je v svojem mandatu dosegla velike stvar. »Sama se bom v okviru našega dobrega programa SDS zavzemala, da se bodo dosežki naše vlade realizira še naprej, da se bo z investicijami v šolstvu vzpodbujalo potenciale naših otrok, da se bo razvijalo gospodarstvo in lokalno podjetništvo, da se bodo gradila stanovanja in se bodo ustvarjala nova delovna mesta. Državljani potrebujejo konkretne rešitve, ki so bile realizirane pod našo vlado.


Prvič, ko sem leta 2014 kandidiral za poslanca sem bil neuspešen, ker naša strategija ni bila dobro zastavljena,« je začel mag. Dejan Kaloh in v nadaljevanju povedal, da ni vrgel puško v koruzo in znova kandidiral leta 2018, ko je bil izvoljen. Ob tem se je celotni ekipi zahvalil za uspeh in dobro opravljeno delo. »Pred vrati so nove volitve in upam se iti staviti, da bomo še kak mariborski okraj naredili izvoljiv,« je prepričan Dejan Kaloh, ki je še dejal: »Na naslednjih volitvah se bo na eni strani tehtala zaščita naše parlamentarne demokracije in na drugi strani destrukcija, ki jo predstavljajo KUL-ovci. Upam, da bo zmagala parlamentarna demokracija in s skupnimi močmi nam bo to tudi uspelo.«


Luka Simonič je izpostavil njemu tri pomembne teme: ljubezen do Štajerske, šport in družina. »Štajerci smo v preteklosti že dokazali, da se ne damo: pregnali smo Turke, Rudolf Maister je pregnal Nemce in ko je prišla JLA, smo se postavili proti njej. Tudi levim političnim silam bomo pokazali, da v Mariboru ne gre,« je v predstavitvi povedal Simonič, ki pravi, da ga je šport naučil, da moramo delovati kot ekipa in povezano. »Mladi moramo pomagati starejšim in starejši mlajšim in to je pot, ki vodi naprej v blaginjo, da skupaj ustvarimo Maribor, katerega nihče ne bo želel zapustiti, saj to je najlepše mesto na svetu in še lepšega bomo naredili,« je zaključil Luka Simonič.


Dr. Miran Ulbin je zaposlen na UM, njegovo delo se navezuje na računalništvo. Pove, da je načrtovalec super računalnikov, ki so Slovenijo postavili na 21. mesto po moči super računalnikov na svetu. »Toda na področju računalništva in digitalizacije moramo narediti še veliko. Graditi moramo tudi na demokraciji, saj se je treba za demokratičen sistem nenehno boriti, kar nas opozarjajo tudi nekateri nedavni dogodki. Ne smemo se vrniti v avtoritarne čase,« je bil jasen dr. Ulbin, ki je prisotne tudi opozoril na problem centralizacije. »Generirati je treba nove ideje za uspešen razvoj Maribora in Slovenije.« je zaključil Dr. Miran Ulbin.


S kandidati za poslance iz Mariborske regije se je na srečanju slikal tudi predsednik stranke, Janez Janša.

VIR:: SDS.si

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.