Policija, policiste, policijo, policija, slovenska plolicija

Slovenska policija je na novinarski konferenci predstavila obširno kriminalistično preiskavo s področja razširjanja gradiv, ki prikazujejo spolne zlorabe otrok.

Preko spleta pridobivali posnetke, ki prikazujejo spolno zlorabo otrok.

v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi na območju Slovenije so policisti prijeli osem osumljencev, v starosti od 20 do 40 let, ki so na različne načine širili posnetke spolnih zlorab otrok, starih do dve leti. Omenjeni slovenski državljani so od leta 2017 dalje preko spleta pridobivali posnetke, ki prikazujejo spolno zlorabo otrok. Na posnetkih so prikazani otroci v starosti od šest mesecev do dveh let, ki jih zlorabljajo odrasli. Med otroki niso identificirali slovenskih otrok, prav tako niso identificirali, da bi bili slovenski državljani storilci zlorab, pišejo Slovenske novice.

Na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Maribor so opravili sedem hišnih preiskav, pri katerih so zasegli 79 elektronskih naprav in drugih nosilcev elektronskih podatkov. Pri preiskavah je sodelovalo 36 kriminalistov in policistov. Preiskava pa se s tem še ni zaključila, saj bodo kriminalisti v nadaljevanju opravili zavarovanje in preiskavo vseh zaseženih naprav in podatkov, po končani preiskavi pa bodo o ugotovitvah obvestili pristojna državna tožilstva.

PM