Pretresi v stranki SD! Pikalo odstopil, kot podpredsednik, Fajonova še čaka.

fajon sd
Vodilni, stranke SD, Slika: Nova24TV

Največja poraženka volitev je zagotovo stranka SD. Stranka jer dosegla daleč najslabši rezultat od pričakovanega, Fajonova pa se je videla v vlogi predsednice vlade.

“Na teh volitvah nisem bil kandidat, torej odstop ni povezan z mojim rezultatom. Iz načelnih razlogov in politične kulture mora nekdo sprejeti odgovornost za slab rezultat. 6,66 odstotka je pač slab rezultat in pika. S svojim odstopom želim spodbuditi debato v stranki, kaj je šlo narobe in kaj se dela narobe, da smo prišli do tako slabega rezultata,” nam je po odstopu s položaja podpredsednika stranke SD, za Siol.net, povedal Jernej Pikalo.

pikalo

Jernej Pikalo, slika: Facebook

Svoje jokajoče pisanje je Pikalo zlil kar na twitter in zapisal: “Volilni rezultat stranke SD je pod pričakovanji. Slab. Socialna demokracija pa je predobra ideja, da bi imela zgolj 6,65% podpore. Zato se mi zdi prav, da kot podpredsednik SD z odstopom dam zalet resnični razpravi v stranki kako naprej. Srečno SD!”

Stranka SD je zares prava “luzerka” volitev. Zagotovo si je največjo sramoto naredila aktualna predsednica stranke SD, Tanja Fajon, glede na veliko reklamo preko jumbo plakatov po vsej Sloveniji in pojavljanju v medijih, skoraj dva meseca. V volilni enoti Šiška 2 v Ljubljani je recimo Fajonova dobila pičlih 1123 glasov ali 8.65%, kar pomeni da je za en procent, še prilezla v Državni zbor. Premagal jo je celo javnosti neznani, Davorin Kopše iz SDS, ki je dobil kar 600 glasov več. Iz parlamenta so zanimivo, izpadli ravno tisti, ki so preveč utrešali jezik, med njimi Matjaž NemecFranc Trček, Marko Koprivc, Dejan Židan. Očitno se stranki ni obrestovalo nenehno nagajanje in sovražnost, ki jo je skozi politiko peljala Fajonova. Tudi pojavljanje članov SD na protestih ni pomagalo. Njihov najbolj glasen član, Jernej Štromajer – bucko je na volitvah v okraju Slovenske Konjice, na primer dobil le pičlih 847 glasov, oziroma le 6.17%.

Tanja Fajon, ki je najbolj kriva za slab odraz stranke na volitvah, pa ne bo odstopila. “Sama bom naredila vse, da bo ta postopek odprt za vse v stranki do kongresa, ki bo v roku 6 mesecev,” je dejala.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.