Prevaljski gasilci ostali brez opreme! Kje sta sedaj Šarec in Golob?

Gasilci Prevalje

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Prevaljski prostovoljni gasilci so ob tokratnem močnem deževju, ki je znova zajelo Koroško opozorili, da so tako podhranjeni z opremo, da ne morejo več delati. 


Požrtvovalnim gasilcem vlada ni namenila nii trohice zahvale v obliki denarja za delovanje. Skrajno zavržno, če ne kar zaničljivo. Ministrstvo za obrambo, bi moralo namreč poskrbeti za opremo gasilskih društev. Obrambni minister, tudi sam prostovoljni gasilec, je očitno pozabil, da so bili gasilci tisti, ki so mu odnašali rit, v poplavah, ki so prizadele Slovenijo.

Prevaljski gasilci so v zapisu na Facebooku opozorili na dejstvo, da so tako podhranjeni z opremo, da žal na takšen način ne morejo več delovati.

Še vedno nimamo vrnjene opreme iz zadnjih intervencij(črpalke, cevi, agregati), poleg tega, da imamo toliko uničene opreme, da žal ne moremo zagotavljati operativne pripravljenosti kot smo je nekoč. Brez vozila Ford Ranger GVGP-1 smo že od 4.8., brez ostale opreme prav tako, intervencije pa se iz dneva v dan dogajajo, v gasilskem domu pa imamo samo kakšno črpalko in lopate ter samokolnice.

Še vedno nimamo navodil, kako naprej. Kdo nam bo zagotovil to opremo, občina, država, zavarovalnice? še vedno ni znano, pa smo operativno podhranjeni že skoraj mesec dni. Upamo, oziroma zahtevamo, da se te zadeve čimprej bodisi na občinskem ali državnem nivoju!

“V gasilskem domu imamo samo kakšno črpalko in lopate ter samokolnice,” so opisali razmere. Gasilci na Prevaljah namreč ocenjujejo, da stroški avgustovskih intervencij in uničenega vozila znašajo okoli pol milijona evrov.

Kje je tisti prepotrebni denar gasilskim društvom, katerega je obljubil Golob ob požaru na Krasu, kjer je tista velika zahvala gasilcem, da se ji nadomesti uničena oprema? Od velikih opevanih  obljub, torej ena velika ničla. 

Minister za obrambo Marjan Šarec in predsednik vlade Robert Golob, vaju je kaj sram?[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
rahel dež
91%
1km/h
100%
6°C
7°
5°
6°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.