Preverite, kje bodo letos izplačali največje božičnice!

denar, številke
slika je simbolna (pixabay.com)

Čeprav je letošnje leto za nekatere proizvodnje slabše, ko leto poprej, pa bodo v večini primerov znane firme izplačale tudi božičnice!

Kdo bo izplačal največje božičnice?

Božičnica oziroma nagrada za poslovno uspešnost od leta 2018 do višine povprečne plače ni obdavčena, obračunajo se zgolj prispevki za socialno varnost. Prejemek se do 100 odstotkov povprečne plače tako ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja. V zadnjih letih je višina povprečne božičnice rasla, lani je znašala 900 evrov bruto, poročajo Finance.

Višino božičnice pojasnjujejo v LTH Castings, kjer so se odoločili na osnovi ocene poslovanja in dogovora s sindikati da božičnica bo. In sicer 1.800 evrov bruto. Izplačali jo bodo delno decembra in delno januarja,  kjer načrtujejo, da bodo do konca leta dosegli okrog 80 odstotkov za letos prvotno načrtovane prodaje.

Višja bo nagrada v podjetju BSH Hišni aparati Nazarje, ki v letošnjem letu praznuje 50-letnico delovanja tovarne na lokaciji Nazarje. Podjetje bo nekaj več kot 1.700 zaposlenim ob napovedanih rekordnih prihodkih izplačalo nagrado v višini dva tisoč evrov, kar je največ do zdaj. Nagrada je sicer odvisna od prisotnosti zaposlenih na delu.

Pri Akrapoviču božičnico že nekaj let nadomeščajo s sistemom nagrajevanja, ki se je po njihovih navedbah izkazal za dobrega, saj spodbuja storilnost. Piše portal SIOL.NET.

Zaposleni v Krki in prek zaposlitvenih agencij bodo dobili 1.700 evrov bruto, nagrado pa bodo izplačali 17. decembra. V Leku ostajajo pri 1.350 evrih bruto.

Iz Telekoma so sporočili, da bo božičnica znašala 70 odstotkov zadnje znane povprečne plače v Sloveniji. Ta je v septembru znašala 1.799 evrov bruto, kar pomeni, da bodo zaposleni na Telekomu Slovenije prejeli 1.259 evrov bruto.

Nekoliko manj kot v preteklem letu bodo zaposlene nagradili v Petrolu. Lani so dobili 1.300 evrov bruto, letos pa bo znesek nižji za 300 evrov.

V Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) bodo decembra dobili nagrado za poslovno uspešnost, in sicer 645 evrov bruto, kar je enako kot lani.

Trgovcem precej manj za božič

To je nekaj podjetij, ki bodo izplačali kar visoke božičnice. Drugače je pri trgovcih.  Mercator bo, tako kot lani, vsem zaposlenim izplačal 200 evrov bruto, in sicer 15. decembra. V Lidlu božičnice ne bo, bodo pa zaposleni dobili nagrado za poslovno uspešnost. Ta bo znašala 410 evrov bruto, k temu pa bodo dodali še 30 evrov, ki so jim nameravali porabiti za odpadlo novoletno zabavo. V Hoferju so se podobno kot pri prej omenjenem konkurentu odločili, da bodo nagradi dodali dodatek. Skupna nagrada bo znašala 450 evrov bruto in bo tako višja, kot je bila v preteklih letih.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
73%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
8°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.