Pri nekdanji ministrici Aleksandri Pivec naj bi potekala hišna preiskava?

aleksandra Pivec, hišna preiskava
aleksandra Pivec

Kriminalisti po informacijah portala SIOL opravljajo hišno preiskavo pri nekdanji kmetijski ministrici Aleksandri Pivec.

HIŠNA PREISKAVA PRI ALEKSANDRI PIVEC

Kaj je razlog preiskave, se še ne ve. Na Generalni policijski upravi so za SIOL potrdili, da Nacionalni preiskovalni urad opravlja hišne preiskave na območju Slovenije. Na vprašanje, pri komu vse kriminalisti opravljajo hišnimi preiskavami in ali lahko potrdijo, da preiskava poteka tudi pri Aleksandri Pivec, pa zaradi varstva osebnih podatkov niso želeli odgovoriti. Hišne preiskave naj bi po neuradnih podatkih potekale zaradi projekta Strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva Turizem (SRIPT).

Pivčeva, ki je v letih 2017 in 2018 sodelovala pri projektu, del, pri katerih je bila navedena kot avtorica, ni v celoti opravila sama ali pri njih ni sodelovala, je ugotovilo gospodarsko ministrstvo, ki je novembra 2019 izdalo končno poročilo o preverjanju izvajanja druge faze projekta SRIPT. Pivčeva je za sodelovanje pri projektu prejela 35 tisoč evrov bruto. Takratnemu predsedniku vlade Marjanu Šarcu se to ni zdelo nič sporno in je Pivčeva lahko še naprej opravljala delo ministrice za kmetijstvo. No Šarec je leto in pol za tem, ko je Pivčeva prestopila v vlado Janeza Janše sicer obrnil ploščo.  Lani je Pivčeva zaradi očitkov o prepletanju službenega in zasebnega življenja ob svojih obiskih na Krasu in v Izoli na dan, ko bi o njeni usodi morali odločiti poslanci, odstopila z mesta kmetijske ministrice in kot predsednica stranke DeSUS.

Njene poti po Sloveniji je preiskovala tudi Komisija za preprečevanje korupcije in ugotovila nekatere kršitve integritete in določb o prepovedi in omejitvah v zvezi s sprejemanjem daril, so takrat navedli v komisiji. Naj bi bila zato hišna preiskava na domu Aleksandre Pivec? Odgovor bomo izvedeli tekom današnjega dne.

Zadevo spremljamo naprej…

PM

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.