Prifarskim muzikatom ukradli identiteto in pobrali denar

Prifarski muzikanti

Prifarski muzikanti so se po uspešni seriji koncertov, ki jih je ta osemčlanska skupina že izvedla to pomlad po vsej Sloveniji, znašli v precejšnjih težavah.


Neznana oseba, po imenu sodeč azijskega rodu, je Prifarskim muzikantom ukradla stran na facebooku. Še huje. Zlorabila je tudi njihovo bančno kartico.

Koliko denarja je poniknilo, še ne vedo natančno, je bilo pa s kartice odtegnjenih več različnih zneskov, najvišji so bili tudi po nekaj sto evrov. Kot nam je razkril vodja Martin Marinč, ki je sicer od decembra lani še vedno na bolniškem dopustu, skupino pa vodi od doma, so bili zaradi te zlorabe čisto iz sebe.

 To, kar se je zgodilo zdaj, je precej bolj resno in nevzdržno, saj ne vemo, kaj nas še lahko doleti. Zato smo se odločili, da to stran pač prepustimo hekerju. Trenutno smo v izdelavi nove strani pod imenom Prifarci. Naše sledilce bomo na stari strani seveda povabili, da nam sledijo na naši novi povezavi in seveda upamo, da se bo večina odločila za preskok in bomo prijatelji še naprej,” pravijo Prifarski muzikanti za Slovenske novice. 

 

VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.