Prihaja četrti val koronavirusa. Na prireditvah obvezne maske.

maska slovenija okužb
slika: twitter

Vlada Republike Slovenije je na petkovi večerni dopisni seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Spet obvezne maske na kulturnih prireditvah

Vlada Republike Slovenije je na petkovi večerni dopisni seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novosti, ki v veljavo stopajo s ponedeljkom, med drugim prinašajo ponovno uvedbo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Ključni novosti Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo pa sta, da dokazila o prebolevnosti, cepljenju ali testiranju (PCT) po novem določa v Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, izjema za tranzit pa velja le do 22. avgusta in le za osebe, ki nimajo prebivališča v Republiki Sloveniji.

Vlada je izdala odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, ki določa izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja za izvajanje avtotaksi prevozov in obratovanje žičniških naprav. Odlok med drugim določa, da bo izpolnjevanje pogoja testiranja odslej mogoče z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali hitrega testa, ki ni starejši od 48 ur.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.