Vir: Pixabay

Popoldne bo oblačnost naraščala, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 °C. V prvem delu noči bo pričelo deževati, meja sneženja se bo spuščala do nižin.

Obeta se nova pošiljka snega

Po oblačni soboti, ko bodo dnevne temperature segale od 4 do 12 °C nam noč, ki je pred nami prinaša preobrat. Pričelo bo deževati, nato pa se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Zapade lahko celo do 30 centimetrov snega. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, poročajo meteorologi.

Zaradi padavin in sneženja, ki bo ponoči zajelo Slovenijo, na prometno-informacijskem centru opozarjajo na previdnost. V zimskih razmerah je še toliko bolj pomembno, da se vozniki zavedajo, da je potovalni čas daljši in da prilagodijo hitrost stanju na cestah.

Nedeljo bo krojil dotok občutno hladnejšega zraka od severovzhoda, kar pomeni, da bomo v večjem delu države imeli povsem zimsko vreme s sneženjem. Ker bo sneg suh, se bodo centimetri predvsem v višje ležečih krajih hitro nabirali. V krajih nad okoli 500 metri nadmorske višine lahko lokalno zapade okoli 20 centimetrov snega.

V Mariboru bo snežiti začelo okoli polnoči, padavine pa bodo trajale približno do približno 10. ure. Je razbrati iz vremenske animacije objavljene na portalu 24ur.

PM