Prisilna sredstva na nasilnem shodu so bila uporabljena strokovno in zakonito

policija
VODNI TOP, zajem slike N1

Posebna petčlanska strokovna komisija policije je ugotovila: Policisti so 5. oktobra na nasilnem neprijavljenem shodu, prisilna sredstva uporabili strokovno in zakonito.

POLICIJA JE DELOVALA STROKOVNO IN ZAKONITO!

Med vzpostavljanjem javnega reda in miru na neprijavljenem množičnem shodu 5. oktobra v Ljubljani so policisti prisilna sredstva uporabili strokovno in zakonito, je ocenila petčlanska strokovna komisija. Je pa komisija v poročilu opozorila tudi na določene nepravilnosti. Neprijavljen protestni shod se je namreč prelevil v nasilne izgrede, na policijo pa so se že naslednji dan usuli številni očitki, da je z uporabo prisilnih sredstev, predvsem solzivca, pretiravala. Ta dan je sicer ponekod po Sloveniji veljala omejitev gibanja, saj je na Brdu pri Kraju potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Piše portal N1.

Protestni shod je imel najvišjo oceno tveganja, ocenjen je bil kot dogodek “A”, so zapisali v poročilu komisije. Kot takšnega so ga ocenili, saj je med drugim “obstajala utemeljena možnost pojava skupin in posameznikov z nasprotnimi stališči, ki bi lahko pri izražanju le teh sprožili konflikte in nasilje”.

Kot so še zapisali v nadaljevanju komisijskega poročila, je komandir Policijske postaje (PP) Ljubljana Center ob 15.03 opravil razgovor z osebo, katere ime so v poročilu anonimizirali, vendar lahko sklepamo, da gre za vodjo politične stranke Resni.ca in enega izmed najvidnejših pobudnikov protestov Zorana Stevanovića. Malo po tretji uri je bil tako seznanjen, da gre za neprijavljen shod, da naj se ravna po navodilih policije in da bo “v primeru ugotovljenega prekrška zoper njega uveden prekrškovni postopek“. Hkrati so ga opozorili, da bo, v kolikor bo pozval udeležence, da gredo na ulice in s tem povzročil ogrožanje varnosti ljudi, premoženja ali javnega prometa, shod razpuščen.

Vsem dvomljivcem in glasnim poslancem Levice, je torej usta zaprla posebna neodvisna komisija. Tistim, ki še vedno mislijo, da z ulico lahko dosežejo nove volitve, pa zadala nov udarec. Ne gre levičarji. Na volitve bo treba!

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.