Saša Arsenovič, slika: FB profil

Na Mestni občini Maribor (MOM) se županu iz vrst propadajoče stranke SMC Aleksandru Saši Arsenoviču očitno ne lomi samo koalicija, ampak nerealne zahteve lomijo vse bolj  zaposlene uradnike

Protestno pismo mestnga Urada za komunalo, promet in prostor.

Včeraj so župan Arsenovič, v.d. direktorja mestne uprave Boris Železnik in Sindikat Mestne občine Maribor prejeli protestno pismo, ki ga je podpisalo kakšnih 20 zaposlenih v mestnem Uradu za komunalo, promet in prostor. Vsi so hkrati dali tudi prošnjo za prerazporeditev, in sicer zaradi pritiskov. Njihova neuradna šefica je postala Barbara Mikuš Marzidovšek, ki jo je Arsenovič januarja za višjo svetovalko s 2033 osnovne bruto plače pripeljal iz Vitanj – kjer jo je decembra odpustil tamkajšnji župan Slavko Vetrih, ki je za Radio Štajerski val ob razrešitvi Mikuš Marzidovškove dejal, da so si njenega odhoda želeli tudi ostali zaposleni. Piše Škandal24.

8. maja je Arsenovič Mikuš Marzidovškovo pooblastil za predhodno parafiranje vseh dokumentov Sektorja za komunalo in promet v Uradu za komunalo, promet in prostor. In to je tisto, o čemer v pismu Arsenoviču, direktorju občinske urpave in sindikatu zaposleni sporočajo, da vodsto izvaja pritiske s preferiranjem določenih ponudnikov. Postavljali naj bi tudi nerealne roke, pri tem pa ni denarja za izvajanje projektov – a nadrejni od njih zahtevajo, naj to ignorirajo?! Kako bo ravnal Arsenovič, ki ga mediji te dni obravnavajo predvsem kot bodočega ženina, ki bo v drugo skočil v jarem s 27 let mlajšo?

Je pa zanimivo, da je Barbara Mikuš Marzidovšek dobila službo sekretarke v županovem kabinetu, tega delovnega mesta pa naj v  sistematizaciji sploh nebi bilo.

Sicer pa so novinarski kolegi iz portala Škandal24, poslali Arsenoviču tudi vprašanja v zvezi s v zvezi s pismom, ki ga je prejel od zaposlenih v Uradu za komunalu:

– Kako (bo)ste ukrepali?
– Ali že imate načrt, kako se boste odzvali na zahteve za premestitev, ki so jih podali zaposleni?
– Glede na veliko število podpisnikov in očitke o pritiskih nanje – ali se pritiski izvjajajo na vašo zahtevo?
– Ali se zavedate, da za projekte, ki bi jih morali izvajati zaposleni, ni denarja?
– Glede na to, da ljudje iz vaše ekipe od zaposlenih na občini zahtevajo, naj ignorirajo dejstvo, da ni denarja – kako nameravate projekte izvajati?
– Ali ste preferiranje določenih ponudnikov ukazali vi, ali je to zahteva vaših sodelavcev?
– Čemu pripisujete pojav izgorelosti pri svojih sodelavcih?

Kakšen bo njegov odgovor, če ga bomo dočakali, bomo zapisali tudi na našem portalu!