Potem, ko je vlada Janeza Janše na dopisni seji izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma ter jo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije, je uredba začela veljati.

Od 19. junija 2020 po Sloveniji s turističnimi boni

Turistični bon bo unovčljiv za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom. Upravičenec bon unovči tako, da ob prijavi na dan prihoda pri ponudniku storitve le-tega obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Ponudnik nato v informacijski sistem FURS vnese podatke o upravičencu, na podlagi katerih FURS v informacijskem sistemu označi unovčenje bona pri upravičencu (zmanjša njegovo dobroimetje) ter vrednost bona v znesku opravljene storitve izplača ponudniku storitev v rokih in na način, ki so določeni v omenjeni uredbi. Bon bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ni možno.

Spodbuda domačim turističnim delavcem

Turistični delavci so se na prihod novih slovenskih turistov dobro pripravili. Namen bonov je spodbuditi domači turizem v času, ko tuja povpraševanje še niso tako intenzivna, kot smo bili vajeni. Prav zaradi tega turistične bone pozdravljajo tako v turističnem gospodarstvu kakor tudi tisti, ki bone prejmejo. Slovenci radi potujemo, radi pa odkrivamo tudi domačo deželo. Delež slovenskih turistov v prihodih in prenočitvah je bil v preteklih letih približno ena četrtina. Za letošnje leto ocenjujemo, da se bo za oddih doma odločilo več Slovencev kot v preteklih letih. Zagotovo pa je za slovenski turizem pomembna odprtost meja. V prihodih in prenočitvah več kot 70 odstotkov predstavljajo tuji gosti in v slovenskem turizmu se veselimo rahljanja ukrepov, ki prispevajo k ponovni oživitvi turističnih tokov.

Tudi na našem portalu smo vam pripravili veliko razlogov, da turistične bone izkoristite v Sloveniji. na našem portalu vas dnevno obveščamo in ponujamo različne destinacije, kjer lahko preživite oddih.

V naši posebni rubriki si lahko preberete vse o turističnih bonih, destinacijah in podobno!
Z BONI PO SLOVENIJI!

 

MG