Prostovoljci Slovenske filantropije čistili svinjarijo za migranti, v Mariboru pa se gredo akcijo za nakup rolerjev za migrante

Da migranti predvsem v gozdovih južneje od nas puščajo neverjetno svinjarijo ni treba posebej poudarjati. No prostovoljci oz. peščica sodelavcev nevladne organizacije Slovenska filantropija pa je pospravljala odpadke in ostanke taborov za ilegalnimi migranti.

Vse več smeti za migrnti 

Iz sosednje BiH prihajajo podatki, da razsajajo tudi nalezljive bolezni, kot so uši, garje in tudi tuberkuloza ter šen. Zato je pobiranje ostankov za migranti toliko bolj nevarno. Oprema z zaščitnimi maskami in ustreznimi delovnimi oblekami pa bi morala biti obvezna. Bi pa v  nevladni organizaciji Slovenske filantropije želeli spodbuditi ostale prebivalce k akciji pobiranja odpadkov, da bi vladajoči tako lažje prikrili pravo število ilegalnih prehodov in odpadkov za njimi.

Slovenska filantropija se ukvarja pretežno z migranti

Slovenska filantropija ni kar tako, neka navadna organizacija. Po zadnjih podatkih ima kar 45 zaposlenih in večina se ukvarja z migranti. To nevladno organizacijo v največji meri financira ministrstvo za delo, družino, socialo in enake možnosti. To pomeni, da gredo njihovi stroški v breme državnega proračuna, ki ga polnimo davkoplačevalci.

Kot piše portal moja-dolenjska.si, podatki spletne baze Erar kažejo, da je ustanova iz državne vreče doslej prejela že 9,24 milijona evrov (zanimivo, enako kot vladni urad za migrante). Od tega jim je ministrstvo za delo nakazalo 2,6 milijona evrov, Mestna občina Ljubljana nekaj manj kot milijon evrov, ministrstvo za notranje zadeve 829 tisoč evrov, Zavod za zaposlovanje 754 tisoč evrov, ministrstvo za javno upravo 727 tisoč evrov in ministrstvo za zunanje zadeve 722 tisoč evrov.

vir: Moja-Dolenjska

Slovenska filantropija je torej prava dobitna kombinacija zaslužkarstva? Za potrebe organizacije gre torej zares ogromno denarja. V Mariboru pa so v filantropiji šli celo tako daleč, da iščejo dobre ljudi, da migrantom poklonijo rolerje.

Vse lepo in prav. Otroci ne nazadnje niso nič krivi. A tudi večina slovenskih, mariborskih otrok nima denarja za nakup rolerjev, kaj šele za nakup kaj drugega in zagotovo je prav, da najprej poskrbimo za svoje reveže, ki jih je v Mariboru veliko. Šele potem pa lahko skrbimo za druge.

M.G.

.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
81%
1.5km/h
53%
3°C
4°
3°
1°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
5°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.