Pustna sramota! Ptujsko kurentovanje bo zopet postreglo z balkansko glasbo!

Ptujski karneval, slika Visit Ptuj

Kurentovanje slovenski pustni običaj, ki najbolj zaznamuje starodavno mesto Ptuj, bo spet a nogah. Poleg različnih pustnih likov, pa so obiskovalcem Ptuja postregli še z balkansko glasbo.

Pustno vzdušje 2024 bo znova izjemno, saj prav vsi, od najmlajših do najstarejših, že komaj čakajo pustno izročilo, rajanje, maske in povorke ter se bodo z veseljem prepustili zabavi in druženju, a tudi letos na žalost z balkansko glasbo uvoženo iz Srbije?

“Ptuj je prestolnica etnografije, kjer lahko v intimnem vzdušju spoznate tradicionalne pustne like. Ob večerih jih je moč vsak večer srečati v osrčju najstarejšega slovenskega mesta. Na ptujskih ulicah in trgih vam bodo delali družbo številni tradicionalni pustni liki, kot so kurenti, kopjaši, cigani, orači, ruse, piceki, medvedi in še kdo. V soboto, 3. februarja, bo na Ptuju potekala otvoritvena etno povorka. Ne zamudite edinstvenega etnografskega doživetja s predajo oblasti, ki ponuja dragocen vpogled v slikovite pustne navade,” so zapisali na Facebook strani Novega tednika.

Na Novem tedniku se tudi brez sramu pohvalijo, da so v karnevalsko dvorano povabili tudi srbska pevca Daro Bubamaro in Saša Matića, kjer so pripisali, da v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj čaka ljudi izjemen večer z dvema največjima zvezdama balkanske glasbe ta hip.

Vse lepo in prav, a zakaj na Ptuju, ob slovenskem etnografskem prazniku vedno prevladuje balkanska glasba? Kaj nebi mogli slediti slovenski kulturi in običajem tudi v glasbi?

Tako pa bo tudi letos Ptuj v znamenju sramote na karnevalskem odru?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.