Raper Zlatko zaradi včerajšnjega dogodka pod drobnogledom kriminalistov!

Direktor NIJZ Milan Krek je bil včeraj nadlegovan s strani Zlatana Čordiča – Zlatka in pajdaša, ki ga je snemal snemal. oba sta ves čas hodila za njim. Zlatko celo brez maske.

Zoper Zlatana Čordiča in neznanega snemalca je bila podana kazenska ovadba

Jelko Kacin je na današnji novnarski konferenci vlade, razkril, da je Krek na policijo podal predlog za pregon raperja Zlatka zaradi suma kaznivega dejanja neupravičenega snemanja, saj ga je ta skupaj s še eno osebo na ulici zasledoval ter mu med snemanjem postavljal vprašanja o vladnih ukrepih zoper koronavirus.

Dogodek obsojam. Gre za nedopustno nadlegovanje. Težko je gledati objavljeni posnetek, na katerem je kar osem minut maltretiranja izjemno izpostavljene osebe, ki sama nosi velik del bremena pri soočenju s koronavirusom. Hkrati pa lahko pozdravim odziv posameznih politikov in strank, ki so dogodek obsodili. Cenim tudi odziv obeh novinarskih organizacij, ki sta se ogradili od samooklicanega novinarja,” je še dejal Kacin.
[color-box color=”green”] Direktorja nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka sem obiskal malo po incidentu. Konkretno zadevo obravnava kriminalistična služba. Postopek se vodi zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega snemanja in prekrška po zakonu o nalezljivih boleznih,” je na današnji novinarski konferenci o Zlatkovem nadlegovanju Kreka povedal vladni govorec Jelko Kacin.[/color-box]

Dogodek obsojajo tako na NIJZ, kot na zdravniški zbornici

Tudi z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da ponedeljkov dogodek ostro obsojajo in ga sprejemajo “tudi kot napad na neodvisno zdravstveno strokovno institucijo javnega zdravja, kar je presedan brez primere”.

Dogodek so obsodili tudi v Zdravniški zbornici Slovenije. “Tako kot vedno v preteklosti zbornica tudi v tem primeru odločno obsoja neprimerno dejanje, ki je imelo elemente nadlegovanja. Poleg tega zbornica obsoja ne le to, ampak vsakršno nestrpno komunikacijo in dejanja zoper zdravstvene delavce,” so zapisali.

Kritična tudi Bojana Beovič

Nad dogodkom je pretresena tudi vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović. “Krek posveča svoje življenje obvladovanju epidemije. NIJZ je v tem času naredil korake, ki so nepojmljivi, podobno kot na svojem področju UKC. Potem taka zahvala, da se to v Sloveniji zgodi, nimam besed. To ni način odnosa med ljudmi.

VREME

Maribor
rahel dež
93%
3.1km/h
100%
19°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.