parlament
Slovenski parlament, foto: NSi

Obupni poskusi menjave oblasti, vsakodnevne interpelacije in poskus konstruktivne nezaupnice, tudi pri ljudeh niso ravno dobro sprejeti. Temu primerna je tudi javnomnenjska raziskava.

Karel Erjavec ne uživa podpore ljudi za predsednika vlade?

Javnomnenjska raziskava agencije Parsifal je ugotovila, da vodenje vlade ljudje nebi prepustili Karlu Erjavcu, kot tudi ne podpirajo prevzema oblasti za vsako ceno. Na vprašanje Kdo od naštetih bi bil po vašem mnenju najprimernejši za predsednika vlade oz. vodenje države?” je največji del (26,4 odstotka) vprašanih odgovoril, da je to predsednik vlade Janez Janša. Na drugem mestu sledi Tanja Fajon z 10,1 odstotka glasov in na tretjem nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec z 7,5 odstotka glasov. Karla Erjavca za mandatarja podpira le 2.2% vprašanih.

Raziskava javnega mnenja / vir: Nova24TV

Če kronološko primerjamo rezultate lahko vidimo, da Janša v primerjavi z oktobrom uživa večjo podporo na mestu predsednika vlade. Oktobra je namreč užival 21 odstotno podporo, decembra 22,7 odstotno podporo, sedaj pa kar 26,4 odstotno podporo. Vsem ostalim se je podpora zmanjšala. Oktobra je namreč Tanja Fajon prejela 13,4 odstotka glasov, decembra pa 10,6 odstotka glasov. Marjan Šarec je oktobra prejel 15,9 odstotka glasov, decembra pa 10,2 odstotka glasov. Če se osredotočimo še na Erjavca lahko vidimo, da ta uživa precej manjšo podporo, kot jo je decembra. Tedaj so mu vprašani namenili 6,2 odstotka glasov, sedaj pa jih ta uživa le 2,2 odstotka.

Raziskava javnega mnenja / vir: Nova24TV

Psi (kul) lajajo, karavana (vlada) gre dalje!

PM

.