/RAZKRITO/ Kako je Karl Erjavec prišel do službe na Iskratelu?

karl erjavec desus
kARL eRJAVEC slika: fotomontaža, družbeno omrežje

Karl Erjavec naj bi bil kot svetovalec direktorja Željka Puljića odgovoren za vstopanje na nove trge. In zakaj ravno Erjavec?

Karl Erjavec preko poznanstev na Iskratel

Zaposlitev Karla Erjavca v podjetju v lasti tuje multinacionalke pa pravzaprav ni nobeno presenečenje, saj je bil Karl Erjavec v zadnjih letih glavni ambasador in včasih tudi “lobist” Iskratela in njegovih poslovnih interesov, predvsem pa ga z Željkom Puljićem veže dolgoletno znanstvo.

Kot minister za zunanje zadeve je bil glavni ambasador Iskratela in njegovih poslovnih interesov v Rusiji in v državah nekdanjega vzhodnega bloka in v Iranu. Željko Puljić pa je bil poleg Karla Erjavca tudi eden od glavnih gostov vsakoletnega druženja slovenskih in ruskih politikov ter gospodarstvenikov ob Ruski kapelici, piše portal Topnews.si

V času priprav na glasovanje o konstruktivni nezaupnici so se v medijih celo pojavile špekulacije, da naj bi bil v prostorih Iskratela “rezervni office” Karla Erjavca za “posebne operacije”, kjer naj bi se Karl, dobival z Gregorjem Golobičem in Nino Stankovič.

Karl Erjavec je sicer še v času Cerarjeve vlade, ko je bil zunanji minister, Željka Puljića leta 2017 predlagal celo v nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH). Vendar je zaradi javnih polemik in nasprotovanja glede njegovega imenovanja Puljič odstopil od kandidature za nadzornika upravljavca celotnega državnega premoženja. Glede na to, kako se Karl Erjavec zna pretvarjati, je za lobista res pravi kandidat. Videli pa bomo, kdo mu sploh lahko še verjame!

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.