Hčerinska družba železnic Potniški promet, ki za opravljanje javne gospodarske službe iz proračuna vsako leto dobi več kot 50 milijonov evrov, je nenavadno visok znesek svojega denarja porabila za promocijo.

Kar 80.000 evrov pevcu Wernerju

To je tisti Werner Brozović ki je bil prisoten tudi na t.i. mariborskih vstajah in imel veliko povedati čez takratno vlado RS? No. očitno pa Werner ni samo pevec ampak odličen zaslužkar! Hčerinska družba železnic Potniški promet je ajela je znanega slovenskega pevca Wernerja in mu, kot poročaTelevizijo Slovenija, za koncerte in promocijo železnic v medijih v dobrega pol leta plačala 80.000 evrov.

Iz evidenc javnega portala Erar je razvidno, da je njegovo podjetje Kaori oktobra lani od Potniškega prometa prejelo skoraj 18.000 evrov, prav toliko tudi novembra, aprila letos pa kar 44 tisočakov. Skupaj torej 80.000 evrov bruto v šestih mesecih. To pa sicer ni edino nenavadno plačilo železnic. Na primer letos so donirali 3.000 evrov za tekmovanje v bodibildingu, prav toliko za vinsko tekmovanje, pa Poletno noč na Vranskem. Sodelujejo s kar šestimi odvetniškimi pisarnami, tudi s pisarno nekdanjega ministra Patrika Vlačiča.

Zakaj je denar Wernerju sporen?

Družba Potniški promet dobi namreč od države vsako leto več kot 50 milijonov evrov za opravljanje obvezne javne gospodarske službe. In očitno si za ta denar lahko privoščijo reklamo z Wernerjem, ki je za TV Slovenija potrdil, da ima z železnicami kot njihov promotor dveletno pogodbo.

Iz tega pa je nastala tudi ta porodija na novico:

Samo da bo Werner terh 80.000 ervov lahko zapravil

MG