Reporter žaljivo nad “desne” medije? Izbrali smo Reporterjeve laži!

reporter
slika družbeno omrežje

Koliko bodo t.i. desni mediji še morali pretrpeti, da nas bodo Odlazkovi mediji, med katere sodi tudiReporter, nehali širiti leži in pljuvati po njih. 

Reporter spet žaljivo nad “desne” medije?

Spletnega portala Reporter, se je že zdavnaj prijelo ime “Ležeš, kot Reporter!” Tudi ob današnjem pljuvanju ni nič drugače. Odlazkovem pljuvalniku očitno ne gre v račun, kako je lahko nek desni medij tako uspešen in kako lahko razširja novice, ki niso povšeči medijem tranzicijske levice?


V svojem zavajajočem članku portal Reporter navaja: »Niz manjših spletnih strani predstavlja dno medijske piramide, ki jo poskuša v slovenskem informacijskem prostoru vzpostaviti in nadzirati stranka SDS. Pod njimi so razni anonimni troli, lažni profili na družbenih omrežjih in določeni strankarski sledilci, ki razširjajo strankarske vsebine ali poglede, a nimajo nekega večjega dosega. Seveda pa to niso mediji.”

Zatem so zapisali tudi: “Gre torej za precej poceni copy-paste vsebine, večinoma brez lastnih izvirnih vsebin, temveč le za reprodukcijo istih tekstov in istih (pogosto anonimnih) avtorjev. Namenoma uporabljam izraz ‘avtorjev’, saj praviloma ne gre za novinarje, temveč za strankarske promotorje in propagandiste, ki ne uporabljajo novinarskih metod, ne preverjajo informacij, nasprotno, pogosto razširjajo dezinformacije ali očitne laži. To dostikrat privede tudi do umikov posameznih tekstov – ker se je izkazalo, da gre preprosto za laži.”

O tem, kaj je medij in kaj ne, bi se res dalo pisati. Ničvredna levičarska propaganda, ki jo vsiljuje levo trobilo Reporter se res ne more pohvaliti z ne vem kako dobro gledanostjo, saj le za malo, na mesec preseže gledanost našega lokalnega portala e-maribor, katerega imajo pri reportrju prav tako za “Janševo trobilo”. O lažnih novicah, ki jih proizvaja prav Reporter, pa smo že velikokrat pisali. A bomo še enkrat.

Tu je le nekaj laži Reporterja:

Tako se je Reporter lagal o hišnih preiskavah, ki naj hi jih  Janša naročil  zoper svoje domnevne največje politične nasprotnike!”

Lažnivi Reporter si je izmislil tudi evakuacijo predsednika vlade s helikopterjem?

Vehementno ustvarjanje lažne podobe SDS, kot jo predstavlja levosučni reporter, je samo kaplja v morje masovnem pljuvanju pa največji stranki v državi. Lažnivo je Reporter poročal tudi o letošnjem kongresu SDS v Slovenskih Konjicah. 

Reporter je tudi lažno poročal o poslancu SDS Francu Brezniku. V Reporterju, so ga želeli diskreditirati češ, da njegov življenjepis ni resničen in celo trdili, da so prejeli informacije s strani podjetja o tem, da Breznik ni deloval kot vodja v podjetju Siemens. Seveda je lažnivcem Breznik odgovoril z dokumentacijo.

Reporterjevi lažnivci so se spravili tudi nad Planet TV in so zapisali: “Porazna gledanost intervjujev z Janezom Janšo,” skušali so diskreditirati gledanost te televizije, ker so pač opravili intervju s predsednikom vlade ob prvi obletnici vlade Janeza Janše. Tudi ta novica je bila seveda za lase privlečena!

Največja norišnica pa je bila, ko se je Reporter bahal o svoji “veliki” gledanosti. A ga je po številu ogledov spletnega portala ujel celo naš portal. Tako so se bahali meseca aprila leta 2020: “Portal Reporter.si je bil v mesecu marcu rekordno obiskan. Google Analytics mu je naštel kar 607.380 uporabnikov, ki so minuli mesec obiskali spletno stran Reporterja.” Reporterju smo že aprila leta 2020 odgovorili ker sami: “Seveda portalu Reporter čestitamo za tako branost, a mu vseeno sporočamo, da ni kakšnega velikega razloga za hvalo, saj ga je v mesecu marcu po branosti prehitel celo naš lokalni portal e-Maribor, ki je imel v tem mesecu naštel kar 613.190 uporabnikov, ki so v minulem mesecu obiskali naš portal.”

In za konec, ko se reporterju kolca ob našem imenu e-maribor!

Kdo je torej na medijskem prostoru zavajajoč in lažnivi medij?

P.M.

 

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
75%
2.1km/h
28%
20°C
21°
20°
20°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
18°
Sun
18°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.