Res hoče stranka SD prevzeti totalno oblast nad RTV?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Po nedavni zamenjavi direktorice TV Slovenija Natalije Gorščak se na javnem zavodu RTV odvija nov – tihi politični – spopad. SD hoče prevladati na RTV?

Si stranka SD želi prevlado na nacionalki?

Kot piše Požareport se gre za to, kdo bo upravljal nadzorni svet RTV, najvišji nadzorni organ tega javnega zavoda, ki ga zaradi spora na upravnem sodišču trenutno vodi namestnik predsednika Borut Rončevič. Zamenjati pa ga želijo Socialni demokrati, in sicer z Danilom Tomšičem, članom nadzornega sveta in dolgoletnim vidnim članom SD. Boruta se hočejo rešiti zato, ker naj bi bil kader stranke SDS.

Očitno si stranka SD želi podrediti našo nacionalno televizijo. Po tem, ko vodi programski svet, bi sedaj rada vodila še nadzornega. Iz parlamenta pa opozicija glasno poudarja da si je SDS podredila televizijo, da odpušča ljudi in  grozi novinarjem. V bistvu pa prevlada na RTV še vedno leva. In če pride na čelo nadzornega sveta RTV res Tomšič, potem bo zagotovo zanimivo zastaviti vprašanje predsednici odbora za kulturo v Državnem zboru Violeti Tomič in najbolj glasni poslanki, borki za (ne)pravičnost na RTV, Lidiji Divjak Mirnik, kdo si podreja našo nacionalko?

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.