RTV cenzura! Ne predvajajo sej preiskovalne komisije o nabavi medicinske opreme?

Karmen Furman
Karmen Furman, slika SDS

RTV si je očitno same sebi postavila cenzuro. Seje Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom, anmreč ne prenaša.

Zakaj RTV ne prenaša sej preiskovalne komisije, ki jo vodi Karmen Furman?

Predsednica Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom in poslanka SDS mag. Karmen Furman je na ministra za kulturo dr. Vsaka Simonitija naslovila pisno poslansko pobudo v zvezi s prenašanjem sej preiskovalne komisije na TV Slovenija 3.

Furmanova je RTV Slovenija že večkrat pozvala, da zagotovijo nemoteno in profesionalno prenašanje sej omenjene komisije. “Izpostavila bi, da zaradi napake RTV Slovenija javnost ni bila seznanjena s prvim delom 19. redne Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo. Prav tako sem jih morala z dopisom pozvati, da uredijo arhiv posnetka 18. seje Preiskovalne komisije, ki je bila 21. 1. 2021, saj posnetka v arhivu ni bilo, čeprav je bil narejen v celoti,” je zapisala Karmen Furman.

Kot je v pobudi, ki je bila naslovljena na kulturnega ministra dr. Vaska Simonitija zapisala Karman Furman: “vas naslavljam pobudo, da v skladu s svojimi pristojnostmi zagotovite dosledno izvajanje 3. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki v drugem odstavku javni službi nalaga, da zagotavlja neposredni prenos sej Državnega zbora Republike Slovenije in njegovih delovnih teles ter predvajanje posnetkov teh sej, kadar neposredni prenos ni mogoč.” Je zapisala Furmanova.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.