RTV: “Marta Kos iz Gibanja svoboda, je prestopila meje dopustnega!”

zajem slike / RTV
RTV: Marta Kos

“Predstavnica politične stranke Gibanje Svoboda Marta Kos je v sinočnjem soočenju na Televiziji Slovenija, v katerem je vodstvo RTV Slovenija pozvala k odstopu, prestopila meje dopustnega,” pravijo na RTV

Marta Kos je na včerajšnjem volilnem soočenju na nacionalni televiziji po odločitvi upravnega sodišča, da stranka Gibanje Svoboda lahko sodeluje na predvolilnih soočenjih parlamentarnih strank, zahtevala odstop generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha

Kot so danes sporočili iz RTVS, vodstvo njeno dejanje odločno obsoja: “Programski prostor na Televiziji Slovenija je zlorabila za nedopusten in obsojanja vreden napad na neodvisnost in avtonomijo javnega zavoda. Njena zahteva po odstopu generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha ni napad le na vodstvo, pač pa na celotni javni zavod, vse njegove ustvarjalce in jasen poskus vplivanja na vsebino ter način poročanja javnega medija.”

V sporočilu za javnost so med drugim poudarili, da so postopki imenovanja in odpoklica generalnega direktorja RTV Slovenija jasno določeni v zakonih in internih aktih. Pristojnost razreševanja generalnega direktorja pa je izključno v rokah Programskega sveta RTV Slovenija. Ob tem so spomnili, da je generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha pri imenovanju podprla velika večina programskih svetnikov.

Ob tem so vse politične stranke pozvali, “naj javnega zavoda RTV Slovenija ne zlorabljajo za nabiranje političnih točk. Različna namigovanja in napovedi političnih strank, ki sodelujejo na volitvah, nakazujejo, da so interesi po političnem vplivanju in poseganju v delovanje RTV Slovenija veliki. Zato znova poudarjamo, da je dolžnost ustanovitelja zagotoviti institucionalno avtonomijo in uredniško neodvisnost RTV Slovenija.”

Na volitvah 24. aprila povejmo takim avtokratom, kje jim je mesto!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
4.1km/h
20%
7°C
10°
4°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA