..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Rupar: “Enim 600€ dodatka k plači, 600.000 upokojencem pa nižje pokojnine! Vsi na shod!”

Upokojenci bodo danes dobili pokojnine, ki pa bodo nižje kot mesec pred tem. Ker je stiska upokojencev v luči visoke inflacije že tako velika, je dodatno znižanje še toliko večji udarec. Jutri, v sredo bo zato organiziran protest, saj upokojenci želijo, da jih vladajoči končno slišijo. 

Po tem, ko je vlada včeraj sprejela sklep, Pravosodni funkcionarji bodo tako v skladu z zakonom od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, vendar najdlje do konca leta 2023, prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto. Med tem, ko bodo pravosodni funkcionarji plesali in Golobu za vse rabote in barabije, očitno  ne bodo gledali pod prste, pa se na drugi strani dogajajo hude stvari!

Danes so upokojenci prejeli pokojnine. Te bodo manjše za kar 5.4% in bodo iste, kot so jih upokojenci prejeli oktobra 2022. Ob tem, ko se nekaterim pokojnine znižali, v pravosodju ni problem za bogate dodatke.

Tudi Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je  zatajila pri ljudeh. Kot pravi Pavle Rupar, vodja ljudske iniciative upokojencev. “Zahteva predsednika ZDUS-a Janeza Sušnika je sramotna, da se pokojnine februarja uskladijo za 7,1 odstotka. Ne vem, ali se tako hudo radi delajo norca iz ljudi. Inflacija je bila 10 procentna do konca lanskega leta, v januarju pa lahko vidimo taka povišanja cen, da človek sploh ne ve, če bi šel v trgovino ali jedel rezervo, ki je. Če se pogovarjamo o povišanju pod 20 odstotki, potem je brezveze, da karkoli počnemo,” je poudaril kritično in dodal, da si ljudje ta denar zaslužijo. Pokojnina namreč ni socialni transfer. “Ti ljudje so nekoč delali z rokami, glavo ter vplačevali v pokojninsko zavarovanje, da bodo lahko v pokoju uživali pokojnino. Kje je ta denar? Denar mora biti. Ljudje samo zahtevajo denar, ki so ga dali, nazaj.” 

Če so vsi pozabili na upokojence, mi nismo pravi Pavle Rupar.

Borite se za svoje pravice. Poziva Pavle Rupar. Na shod je potrebni iti predvsem zaradi sebe. Boriti se zaradi sebe!

Neposredni prenos s shoda upokojencev bo tudi na facebook strani portala e-maribor.si

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
3.6km/h
0%
13°C
14°
10°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.