Rupar jutri s posebno novinarsko konferenco o predlogu za ustavno presojo zakona o ZPIZ.

shod upokojecev
shod upokojencev

Društvo 1. oktober., ki v letošnjem letu napoveduje še zadnji letošnji vseslovenski shod upokojencev, za jutri v torek, 15. novembra napoveduje posebno novinarsko konferenco. 

Kot je zapisal Pavel Rupar na družbenem omrežju Facebook Vlada raje “uvaža” migrante, ki e znajo ne jezika, nimajo kvalifikacij, ne izkušenj in za njih zapravlja do 2500 eur na mesec, medtem, ko slovenske upokojence izključuje iz dela, čeprav so sposobni, pridni, strokovni.

Na novinarski konferenci pa bodo spregovorili: 

– O predlogu za ustavno presojo 119. člena Zakona o ZPIZ, ki določa, da upokojenec, ki so želi ponovno zaposliti izgubi 60 % pokojnine, kar je edinstvena kraja v Evropi!

– O poteki 9. protestnega shoda , ki bo v Ljubljani 1. decembra 2023, ki bo s pohodom po ulicah mesta opozoril na zahteve po pravičnih pokojninah in bo nekoliko novoletno obarvan, ker bomo, tako kot je izjavil Z. Janković, “drug drugega prijeli za “rokice”, da se ne izgubimo” pogledat Prižig lučk in ga pozdraviti. Program bo pester.

– O zmagi upokojenk in upokojencev, ki smo po skoraj letu dni protestov dočakali dan, ko se bo dr. Robert Golob moral posloviti od poti pogube in propadanja države ter norčevanja iz upokojencev! Ko nam je zaprl vrata za pogovore o pokojninah je očitno nevede sam ostal na zunanji strani političnega prostora.

Tudi tokrat pa bodo na shodu prisotni Mariborčani, ki bodo v Ljubljano odpotovali s posebnim avtobusom, tudi tokrat bo avtobus odpeljal 1. decembra, ob 12.30 izpred Planeta Tuš Maribor in bo ustavljal tudi v Hočah in Slovenski Bistrici.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
72%
4km/h
75%
9°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.