Rupar podaja kazansko ovadbo zaradi packanja pred RTV in zahteva odstop Gregorja Drnovška

Pavel Rupar pred RTV, slika e-maribor.si

Vladajoči na RTV se gredo nekakšne “povračilne ukrepe” zoper Ruparja in upokojence, ki so miroljubno protestirali pred  stavbo RTV Slovenija. Rupar napoveduje kazenske ovadbe in zahteva opravičilo.


Če ne trpiš resnice si izmisli laž. Večkrat jo ponoviš, bolj verjetno ji bodo verjeli! S tem stavkom je v imenu društva 1. oktober svoj dopis začel Pavel Rupar.  in napovedal kazensko ovadbo zoper neznane storilce, ki so dve uri in pol, ko protestnikov ni bilo več pred RTV SLO, s sprejem umazali kip “Deček s piščalko. “Žal so mediji in nekateri delo pripisali “Ruparjevnim protestnikom in meni, kar odločno zavračam,” je dejal Rupar.

Po pripovedi prič sta to storila dva mlajša, opis je podala gospa v moj messinger in je na voljo za izpoved. Hkrati bodo dejanje zlahka pokazale kamere, ki je okli RTV kar veliko. Ne dvomim, da storilce ne boste našli, prosim vas le, da nas obveščate in nam pomagate oprati popackano ime. Naj obvelja resnica! Opozarjam, da je podoben “izdelek” že skoraj dve leti na steni blizu vhoda v RTV, morda so storilci isti!

Rupar v ienu inštituta 1. oktober tudi prosi, da se raziščete “metanje jajc v stavbo”, ki ga v času, ko je odšel zadnji protestnik ni bilo! Zdi se mu nemogoče, da bi vrgli le eno jajce, ki bi priletelo na tla pred RTV, ker bi zagotovo zadelo može v modrem in bi ga ljudje poteptali, če bi bilo to res med protestom. “Jajce na sliko je razbito , kot bi ga kdo samo odvrgel, torej je to storjeno po protestu,” zaključuje Rupar.

Zahtevajo odstop Gregorja Drnovška

Za razburjenje je v petek poskrbel  Gregor Drnovšek, urednik notranjepolitičnih oddaj na TV Slovenija. Na svoji Facebook strani, je brez vsake trohice dvoma, avtorstvo oskrunjenega spomenika podtaknil Pavlu Ruparju. K fotografiji vandaliziranega spomenika je namreč pripisal: “Ruparjeva “smrad” kultura!”

“Javna televizija, ki je financirana s prispevki vseh državljanov, vključno s prispevki upokojencev, bi morala zagotavljati nepristransko in objektivno poročanje o vseh dogodkih, ki so pomembni za družbo. Občutek pristranskosti ali zanemarjanja pomembnih družbenih gibanj škodi zaupanju v medijsko hišo in načelom demokracije. Če 30.000 zbranih ljudi najprej pred RTV in nato na Trgu Republike v Ljubljani ni pomemben dogodek za slovensko- družbo, je z razumevanjem odgovornih v uredništvih na javni RTV o dogajanju v družbi nekaj hudo narobe. Vi kot vodstvo ste tukaj zato, da stvari uredite,” so zapisali v društvu 1. oktober.

V društvu 1. oktober zato zahtevajo takojšnjo zamenjavo urednika notranjepolitičnih oddaj, g. Gregorja Drnovška, ker je s tem dejanjem neupravičenega pripisovanja odgovornosti in javnega blatenja upokojencev trajno porušen videz nepristranosti in objektivnosti, ki se nanaša na vsa prihodnja poročanja RTV Slovenija o in v zvezi s shodi upokojencev, društvo 1. oktober, ljudsko iniciativo ter stranko Glas upokojencev.

Zahtevajo tudi javno opravičilo upokojencem in vsem državljanom, ki so bili tarča njegovih ponižujočih komentarjev v smislu objektivne odgovornosti vodstva RTV ter uvedbo strogih meril in smernic za zagotavljanje nepristranskega in uravnoteženega poročanja, ki bo spoštovalo vse segmente družbe.

 

 

VREME

Maribor
oblačno
62%
96%
8°C
10°
6°
7°
Sun
3°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.