Rusi napadli središče Kijeva. Mrtvih več civilistov. Slike vas bodo pretresle!

Napad na Kijev. Slika tweter

Po celotni Ukrajini in v središču Kijeva je davi po poročanju tujih tiskovnih agencij odjeknilo več močnih eksplozij. Pred tem so se oglasile tudi sirene, ki so opozarjale na možnost zračnega napada.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da je težko jutro in da imajo opravka s teroristi. “Na desetine raket, iranska brezpilotna letala prihajajo iz Belorusije. Imajo dve tarči. Energetski objekti, po vsej državi. Hočejo paniko in kaos, hočejo uničiti naš energetski sistem. Druga tarča so civilisti – čas eksplozij in tarče so skrbno izbrali z namenom, da povzročijo čim večjo škodo”. V več mestih namreč poročajo o izpadih oskrbe z elektriko, vodo in interneta. Piše portal Nova24TV.

Ruski raketni napadi na Harkov so zadeli energetsko infrastrukturo, kar je povzročilo izpade oskrbe z elektriko in vodo v nekaterih delih mesta, je povedal župan Harkova Ihor Terekov. Tudi deli  Lvova v zahodni Ukrajini so brez elektrike po udarih na ključni infrastrukturi. Župan Andrij Sadovji je na Twitterju objavil, da je prišlo do eksplozij v “kritičnem infrastrukturnem objektu” in da je bilo delovanje mestnih termoelektrarn “začasno prekinjeno”. “Tople vode trenutno ni,” je dejal. “Za vzpostavitev vodooskrbe mesta so bili zagnani rezervni agregati na več črpališčih. Del mesta je brez elektrike.” 

“Tik po jutranjih raketnih napadih na Kijev je bilo nekaj civilistov že zunaj in naokoli. To skupino mladih sem vprašal, zakaj jih ni strah. “Ker smo Ukrajinci,” je odgovoril eden.

Rusi so zadeli tudi stavbo nemškega konzulata v Kijevu.

Tako je izgledalo središče Kijeva po napadu Ruskih teroristov na civilno prebivalstvo.

Prizori so res pretresljivi. Številni civilisti, ki še živijo v Kijevu pa so v šoku in prestrašeni. V Kijevu še vedno delujejo nekatera podjetja, tudi številna konzularna predstavništva in nekatere ambasade. Prav tako tudi vsa ukrajinska ministrstva. Predsednik Volodomir Zelenski med napadom na središče mesta ni bil poškodovan.

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
87%
0.9km/h
20%
1°C
3°
-1°
4°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA