Ruska vojska strelja na novinarje Sky news. Pretresljivi posnetki!

Ruska vojska
slika twitter / skynews
Ruska vojska strelja na zasebne hiše. Umrli trije otroci

Rusi v Ukrajini igrajo vse bolj umazano igro. Tako so se spravili na novinarsko ekipo Sky news. Novinarje je rešil neprebojni jopič.

Umazana igra Ruske vojske, streljali na novinarje.

Iz Ukrajine medtem prihaja novica, da je bil v napadu iz zasede blizu Kijeva ustreljen in ranjen britanski novinar Stuart Ramsay, glavni dopisnik televizije Sky News iz te države. Prav tako je bil ustreljen njegov snemalec, a ga je obvaroval neprebojni jopič. Na koncu je celotno novinarsko ekipo pred napadalci rešila ukrajinska policija. Za napadom naj bi stali ruski saboterji. Posnetek grozljivega napada so na Sky Newsu že objavili.

Kaj so zapisali novinarji Sky news? “Čeprav smo zapustili osrednji Kijev skozi mesto, ki ga zdaj krepijo z dodatnimi vojaki, mimo avtocest in glavnih cest, kjer so prostovoljci kopali jarke, in vojska je postavljala topove havbic za obrambo prestolnice, je bilo jasno, da bo naša pot težka. O stalnih kontrolnih točkah se je treba pogajati previdno. Napetost je otipljiva, borci poskočni, vse skupaj pa še zaostrujejo nenehni oddaljeni zvoki mitraljeznega ognja in krhkost topništva in minometov. Mesto je od centra Kijeva oddaljeno le 30 kilometrov, a pot nam je vzela ure. Ceste so bile zaprte in neštetokrat smo bili preusmerjeni,” so zapisali na svojem portalu.

Ekipa Sky news se je odpravila po edini prevozni cesti v Kijev. “Bilo je smrtonosno tiho in pošteno je reči, da smo bili zaskrbljeni. Toda počasi smo potovali naprej proti križišču. Na cesti so bile ruševine, a to je zdaj normalno. Ni bilo vojakov, vse se je zdelo zapuščeno.” so novinarji dejali v posnetku.

In potem je od nikoder odjeknila majhna eksplozija in videl sem, da je nekaj udarilo v avto in počila je guma. Zakotalila sva se do postanka. In potem se je naš svet obrnil na glavo. Prvi krog je počil vetrobransko steklo. Snemalec Richie Mockler se je stisnil v prostor za noge sovoznika. Potem smo bili pod polnim napadom. Krogle so padale po celotnem avtomobilu, razpadli so sledilci, streli, vetrobransko steklo, plastični sedeži, volan in armaturna plošča.

V tej fazi smo mislili, da je na nas streljala kontrolna točka ukrajinske vojske in da je bila to napaka, zato smo začeli kričati, da smo novinarji, a naboji so kar prihajali. in prihajali. Vedeli smo, da moramo ven iz avta, da preživimo,

Takrat tega še nismo vedeli, kasneje pa so nam Ukrajinci povedali, da nas čaka v zasedi diverzantski ruski izvidniški vod. Bilo je profesionalno, naboji so se kar naprej razbijali v avto – niso zgrešili. Producent Sky news Martin Vowles, ki je vozil, je prvi stopil iz avtomobila, za njim pa je hitro sledil Andrii Lytvynenko, naš lokalni producent, pri čemer je mene, Richieja in mojega producenta Dominiquea Van Heerdena pustil notri, ki sta se skrivala v prostoru za noge in na zadnjem sedežu,” pripovedujejo novinarji.

Novinarji so pobegnili iz avtomobila po nasipu. Življenje jim je rešil neprebojni jopič in čelada.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA