S pismom podpore Jožetu Možini, tudi portal e-maribor.si!

S pismom v podporo Jožetu Možini se je odzval tudi portal e-maribor.si
TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Odprto pesmi generalnemu direktorju RTV Slovenija

V imenu uredništva portala e-maribor.si, izrekam podporo novinarskemu kolegu na TV Slovenija Jožetu Možini. Nedopustno vmešavanje stranke SD in ostalih akterjev politične levice v neodvisno novinarstvo, je po mnenju našega portala nedopustno. Še posebej zato, ker je dr. Jože Možina v oddaji Utrip, navedel številna dejstva brez manipulacij in laži.

Oddaja Utrip 15. februarja 2022 v avtorstvu dr. Jožeta Možine je bila – kolikor je meni znano – po dolgih letih prva oddaja RTV Slovenija v prime time, ki je namesto totalitarne mitologije državljanske vojne v Sloveniji predstavila nepopačeno resnico Dražgoške bitke. A ker resnica boli, sicer verjamemo, da je nekoga tudi zabolela. A ravno to je prevo novinarsko delo, odkrivanje resnice.

Sobotni Utrip je pomenil radikalen odmik od enostranske komunistične propagande, ki jo slovenski javnosti brez vsake distance vsiljujete na RTV Slovenija, čeprav se proglašate za javen in nepristranski medij in k čemur vas zavezujejo tudi Statut in zakonodaja. Proti temu sem neuspešno že večkrat protestiral  pri Varuhinji pravic gledalcev, tudi takrat ko je bil v oddji tarča nedopustno napaden tudi naš medij e-maribor.si. Tokrat želim izraziti polno podporo delu dr. Jožeta Možine na RTV Slovenija in pričakovanjem, da bo odslej pri vodilnih naletel na več razumevanja. Morebitne sankcije proti njemu, pa bom razumel kot zamirajoč odmev totalitarizma, obsojen na zgodovinski poraz.

Tudi na naš medij so s strani TV Slovenija in oddaje Tarča leteli premnogi očitki, o tem, da smo politično trobilo, ter marginalni medij, ki ga nihče ne prebira. Skratka, skrajno zavajajoči in lažnivi podatki, ki škodijo našemu mediju. In ker ne pišemo po nareku levice smo večkrat tarča takšnih in drugačnih očitkov. A delo nacionalne TV, je, da poroča korektno in nepristransko. In to mora biti cilj te televizije tudi v bodoče.

Spoštovani. V uredništvu medijskega portala e-maribor.si smo odločen zagovornik demokracije in delovanja medijev ter odkrivanje resnice v prid ljudi. Novinarjiv z miselnostjo iz komunističnega sistema v tem medijskem prostoru ne potrebujemo Zato so pritiski in žalitve s strani stranke Socialnih demokratov in ostalih članov leve politične opcije, na račun novinarja Jožeta Možine, toliko bolj nedopustni in žaljivi.   

V imenu portala e-maribor.si, odgovorni urednik Mitja Grmovšek

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.