Saj ni res, pa je! Ali v avtobusnem podjetju Ariva zaposlujejo le voznice?

V avtobusnem podjetju Arriva imajo očitno probleme s slovnico. Pri iskanju nove delovne sile za moške namreč uporabljajo kar ženski slovnični spol.

Pri prevozniškem podjetju Arriva, ki je eden večjih ponudnikov avtobusnih prevozov v Sloveniji, so se pridružili skrajni različici feminizma. Ne zavzemajo se zgolj za enakopravnost moških in žensk, pač pa na oglasnih panojih s pačenjem slovenščine vsiljujejo kar “enakost”. Pri tej ideologiji se, nasploh po vzoru z Zahoda, vse bolj posega v jezik, češ da ga je treba očistiti »patriarhalnosti«. piše portal Domovina.je.


Reklamni pano Arriva, slika Domovina.je

Pri Arrivi pravijo, da zaposlujejo skladno z zakonodajo in po načelu enakih možnosti. »Pano, na sliki, je del vseslovenske oglasne kampanje, ki je trenutno v teku in k zaposlitvi v družbi Arriva vabi po načelu enakih možnosti.” Ob pomoči agencije so se odločili, da se na panojih izmenično pojavljata moški ali ženska ter skladno s tem besedilo v moški ali ženski obliki. Tako so še dodatno želeli poudariti, da zaposlujejo po načelu enakih možnosti. 

A bolj kot so želeli poudariti da zaposlujejo tako moške kot ženske, so s tem reklamnim sporočilom razburili del slovenske javnosti.

Je pa zanimivo, da na spletni strani Arrive najdemo oglas v nasprotju s tem, kar sami prikazujejo preko panojev po Sloveniji. Na spletni strani namreč moškega postavljajo pred žensko.

 Ali bo treba zamenjati reklamno agencijo, ali pa ljudi z neumnimi odločitvami. Nekaj  pri Arrivi zagotovo ne štima.

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
84%
2.2km/h
83%
13°C
14°
12°
12°
Sat
13°
Sun
13°
Mon
13°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.