Saj ni res, pa je! Arsenovič bo ponovno kandidiral za župana Maribora!

Mariborski župan Saša Arsenovič
slika, facebook
Glasujte, ali podpirate ponovno kandidaturo župana Arsenoviča za župana Maribora?

Saj ni res, pa je. Mariborski župan Saša Arsenovič vztraja pri ponovni kandidaturi na jesenskih županskih volitvah. Odstopil pa ne bo.

Arsenovič bo ponovno kandidiral za župana

Župan Saša Arsenovič je na današnjem srečanju z novinarji pred sejo mestnega sveta, ki bo prihodnji četrtek, dokončno razrešil vprašanje svojega morebitnega odstopa. Kot je znano, ga je k temu zaradi incidenta z najstnikom prejšnji teden pozvala skoraj polovica mestnih svetnikov. “Dogodek še enkrat obžalujem, je pa bil predstavljen napačno, ni šlo za noben napad. Drži, imam tudi svoje napake. Ima pa ta moj temperament včasih tudi prednost, energijo in prodornost. Dobil sem kredit 25 tisoč meščanov in do njih bi bilo nepošteno, da jim ne bi dal priložnosti, da presodijo o mojem delu in delu celotne ekipe na jesenskih volitvah,” je Arsenovič kljub nekaterim pomislekom v preteklih dneh znova jasno napovedal novo župansko kandidaturo. Piše Večer.

Seveda pa besede Arsenoviča, da ni šlo za noben napad, demantira oče napadenega otroka za Večer je takrat povedal: “Takrat je mimo prišel župan in jih začel zmerjati, da so lopovi in da naj ukradene žogice vrnejo. Otroci so odgovorili, da ne kradejo, saj so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj da tja odvržejo le neuporabne žogice. Kljub temu se je župan na njih drl še naprej in jih zmerjal, zato so se otroci umaknili in odšli po ulici naprej. Ker se župan še kar ni umiril, se je sin zadrl nazaj in pri tem, priznam, uporabil neprimerne besede, takrat pa se je župan z vso silo zagnal proti njim in s kolesom trčil v nogo mojega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga pričel daviti. Si mislite, 13-letnega otroka?” nam je povedal oče, ki je zaradi zaščite sina želel ostati neimenovan. 

“Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil,” razlaga oče, ki je takoj poklical policijo, sina pa odpeljal na pregled v bolnišnico. Proti županu je vložil tudi kazensko ovadbo.

Tako so župana izžvižgali na nogometni tekmi v Mariboru:

Nasilje župana nad mladoletnikom so jasno obsodile in župana pozvale k odstopu skoraj vse svetniške skupine, razen svetniške skupine Arsenovič za Maribor, stranke SD, SMC in DeSUS. Po tem, ko se je na velikonočno nedeljo Arsenovič spravil na 13-letnega otroka je izgubil vso legitimnost, “Dejanje župana je nedopustno, zavržno in vsega obsojanja vredno. Žalosten sem, da imamo za prvega funkcionarja v mestu človeka, ki ne zna brzdati svojega temperamenta, ki ne zna vzpostaviti komunikacijskega mosta tudi nasproti mladini. Zato ga ne pozivam k razmisleku, ampak k odstopu,” je dejal mariborski poslanec SDS,  Dejan Kaloh. “Ob nasilju ne znam in ne morem pogledati stran. In ga jasno obsojam. Pa če je to zadnja stvar, ki jo bom naredil v politiki. Tukaj ni čas za politična preračunavanja, ampak je treba reči jasen ne nasilju,” je dejal mestni svetnik Matic Matjašič, Da je dovolj rumenih kartonov, se je strinjal mestni svetnik Primož Juhart (LPR). “Po tem dejanju župan nima ne moralnega ne političnega kredita, da zastopa in predstavlja mestni svet in občino,” je dejal Juhart.

Je tak župan še primeren, da ponovno kandidira za župansko mesto, glasujte:

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.