Saj ni res, pa je! Tudi Bosanci v Sloveniji bi protestirali?

slika: blog.uporabnastran.si

V času koronavirusa, včasih resnično ne veš, ali je virus kriv tudi za vse neumnosti, ki jih proizvaja človeško telo. Poleg levičarjev, bi protestirali še Bosanci?

Tudi Bosanci v Sloveniji bi protestirali

Diaspora Bošnjakov v Republiki Sloveniji je na socialnem omrežju Facebook napovedala protest proti Vladi Republike Slovenije zaradi obvezne 14-dnevne karantene, v katero morajo vsi državljani Bosne in Hercegovine ob vstopu v našo državo. BIH se namreč zaradi izjemno slabe epidemiološke slike trenutno skupaj s Srbijo, Makedonijo in Črno Goro, med nekdanjimi jugoslovanskimi republikami je izjema edinole Hrvaška, nahaja na t.i. rdečem seznamu.

V BIH so v zadnjih 24 urah zabeležili 304 nove primere okužbe s koronavirusom, umrlo pa je še pet oseb. Medtem, ko Bosanci razmišljajo o protestih, bi bilo boljše če bi razmišljali kako virus zajeziti, da nebi prihajalo do množičnih okužb. Nenazadnje smo Slovenci dobili največ “uvoženih” primerov virusa prav iz Bosne in Hercegovine.

Bosanska diaspora sicer svoj protest napoveduje za 2. avgust ob 17. uri, udeležbo je potrdilo že več kot tisoč ljudi. Bo pa zanimivo videti, ali bo na protestu spet raper Zlatko, ki je v petek na trgu republike “predaval” peščici ljudem?

Sicer pa Bosanci zaključujejo bolj spravljivo: “Ker je zbiranje ljudi v večjem številu od 500 prepovedano, mi pa nismo v situaciji, ko bi lahko kontrolirali zbor, da se ne bi ljudje znašli v nepredvidljivih situacijah, bomo ta protest zaključili v tem trenutku. To pa ni znak, da odstopamo od vsega skupaj. Druga opcija je peticija, ki jo delite, da bo dosegla čim več ljudi,” so zapisali v skupini.

Po njihovih besedah preučujejo slovensko ustavo, prepričani so, da so jim bile zaradi “obvezne karantene” kršene človekove pravice. Dokler bo situacija s koronavirusom v Bosni in Hercegovini več, kot resna in s po več 300 okuženimi na dan, tu ni vprašanje ustave, ampak zdravja, Žal, pri nekaterih tudi mentalnega zdravja.

MG


VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
1km/h
75%
19°C
20°
18°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.